71

Hjälp, tiden går galet fort just nu. Kom hem från Hamburg i lördags, haft en jättehärlig resa. Får se om jag orkar sammanfatta den, misstänker att det inte kommer bli så. Nu är det iaf skola i fem dagar och sedan är det påsklov. Sweet! Nu ska jag sätta mig och plugga lite tror jag, tyska och biologiprov på torsdag. Och så kanske jag kan klämma in ett fysikprov där någonstans också? Får se får se.

Klippte btw håret imorse, har ingen aning om hur det blev, tror inte det blev så jämnt där bak. Menmen, mindre trassel iaf! I värsta fall får pappa fixa det på fredag...



Hehe okej, jag erkänner. Jag är fortfarande fett stolt över min mobils kamera;)


79 dagar kvar:)

79  dagar kvar till studenten. 13 dagar av dessa ska tillbringas utomlands. Sweeet! Hamburg på måndag, ska träffa Farnush igen, can't wait!! Jordens huvudvärk nu dock, måste plugga fysik. kulkul. Köpte en bok åt Farnush föräldrar, dock kan de tydligen inte så bra engelska så blir nog till att lämna tillbaka den. Måste iväg till Vällingby och köpa något nytt. gah!

85 dagar till studenten. gah?

Ahh, sitter och segar och ska plugga lite. Fysik och tyskaprov i veckan. I fredags hade jag iaf middag, lyckades sjukt bra med maten. Kycklingfileer stoppade med pesto och soltorkade tomater, inlindade i bacon med creme fraiche brett ovanpå i en panna med soltorkade tomater och svarta oliver. yesssss. Skulle blivit rotfrukter till med de blev aldrig klara i ugnen så blev bara mitt hemmabakade bröd. Grekiskt lantbröd, ett med svarta oliver och soltorkade tomater och ett annat med fetaost istället för tomaterna (den där ragna alltså...). Brödet gjorde succé, supergott.

Efterrätt blev det vit chokladpannacotta med hallonsås, samma som till nyår (farmor, jag ska laga det åt dig någon gång. Tror du skulle gilla det!). Någon åt dock den sista som jag sparat åt mamma och pappa. Roy? Sen kollade på på the pursuit of happyness, fin film. Simeon och Emilia slaggade här och Emilia chillade kvar halva dagen. Chillade hela kvällen, skönt. Funderar på att ta en promenad i solen, dock lär jag ju halka och dö. Värt det?


Guapita innan hon åkte iväg på nån resa


Epiphany


Aha! Så det är såhär man gör! Nu ska här bakas!


fJoRtiZZz_tJeJ91

Haha, gissa vad som införskaffades idag? en webcam, hahah. Har haft galet kul med den hela kvällen, vem visste att man kan bifoga bilder i messages på fb??  har dock inte lyckats få över bilderna på bloggen än. Det kommer väl, ni lära ju märka. haha.

Projekt

Gosh! Project Work ska in imorgon. Sitter och filar på det sista. Allt är färdigskrivet och känner mig någorlunda nöjd. Bara att hålla tummarna nu då (speciellt för att jag hittar min loggbok!)

B-day girl

Nitton år gammal. Sjukt! Släkten kom över på fika idag men nu hade jag tänkt sova faktist, fortfarande förkyld, håller på att tappa rösten och imorgon är det båtmässan:). Emilia och Ragna kom över på tårta resp. middag iaf men nästa helg blir det nog middag för the special ones. Konstigt att de man hoppas på mest inte hör av sig. Nighty!



364 dagar sen;)


Inte B&J men..

Fryst vaniljyoghurt med hallon är inte så tokigt faktist. Rör lite när den ligger i frysen för konsistensens skull men annars är det bara att låta det vara. Ska testa att mixa ner hallon nästa gång :)


Resor-kategorin

Den uppmärkssamme har nog noterat att det nu finns en kategori som heter "resor". Kom fram till att det kan bli praktiskt då hela min vår går ut på att resa. Nästa trip går till Hamburg, 22 mars, dvs om 17 dagar. Och för den glömske: jag fyller år imorgon; den sjätte.

Romromromromrom

Jag och Snyggbert har vart i Rom igen, kom hem i måndags efter 5 dagar där:). Love it. När åker vi nästa gång? Nu är jag iaf sjuk, eller förkyld då. Men det var värt det, hade galet kul:)

Första dagen kom vi fram runt noon, drog direkt iväg på en promenix till Trastevere, gamla delen av Rom, för att kolla runt lite. Mysig del av Rom, inte lika turistig. Vi lyckades hitta ett ställe att käka lunch på där det enbart satt italienare. Vinflaskor över hela väggarna vilket gjorde at när en man skulle ställa sig upp för att gå stötte han i hyllan där de stod och det flög vin över hela stället... Ångest.




Vi gled runt i Trastevere tills mina fötter blödde (lyssnade på mivhalis råd om att mina gympaskor var fula och tog därför matildas converse....) och sedan hem. Sov lite middag, fixade oss och kilade iväg för att käka piiizzzzaaa. Vi hittade b-ä-s-t-a pizzastället förra gången, galet billigt, galet gott! Gled runt lite innan vi drog till baren "Magnolia" där vi mötte upp Kikko o co och sedan drog vi vidare till La Maison:).

Dag 2, torsdagen, vaknade vi upp i ok tid, runt 10-11 och bestämde oss för att knalla iväg till Villa Borghese, en fin, jättestor park lite söder om stadskärnan. Tappade bort oss på vägen dit men jordens gulligaste lille gubbe came to our rescue. Inte för att vi förstod varandra men hade ändå en trevlig konversation om väder och diverse medan vi slog sällskap i 10 min. Villa Borghese var iaf jättevacker, vi satt i solen, kavlade av oss strumpbyxor, solade, picknickade och chillade i 3-4 timmar. Gick runt lite också, om jag åker dit igen ska jag helt klart hyra en cykel där och cykla omkring.



Vi tog shoppinggatan Via del Corso hem, hittade inget speciellt men var mysigt ändå. Kom fram till att Rom är väldigt mycket yta, ungarna där är mer stylish är 90% av Sveriges befolkning.. Hem och sova middag iaf, fixa oss, käka pizza (igen, i loooove it!) och sedan till La Maison där de var "italian night". Kul tyckte vi i början men sedan blev det föööör mkt. låg glassplitter över hela golvet och de små italienskorna är verkligen inte blyga för att armbågas... Stack iväg och käkade lite med Kikko, Jason, Mike och italian Alfredo och sedan direkt hem i säng!

Dag 3, fredagen, promenerade vi raskt iväg mot Vatikanen för att möta upp Mike som lovat oss en free guiding tour runt i Sixtinska kapellet. Lycka! 4 timmar senare med hans röst i en öronsnäcka där han nonstop babblade var vi redo att gå hemåt. Fick se allt jag ville se, jag var den där jobbiga som hamnade sist hela tiden då jag knallade runt i min och michelangelos egna värld. lovelovelove! Sov middag (på denna resa fick jag av någon anledning stämpeln som hon som alltid sover?) och sedan hakade vi på Alfredo för middag. Indiskt=happyface. Sist jag käkade det var i Spanien förra våren tror jag.. sad. Vi stack vidare med honom till Gilda där vi hängde kvar ett bra tag tills vi drog till Babel, vidare för en macka och sedan hem i säng.





Dag 4, lördag, strosade omkring i stan hela dagen, shoppade. Gled in i en krypta, "capuchin crypt", vars väggar var dekorerade med ben av gamla munkar. Sjukt obehagligt, ångest över om något skulle falla ner från taket på en... "What you are now, we used to be. What we are now, you will be." Uääähhhh, man kan ju få krupp för mindre. Gled runt på stan ett tag till och sedan hem och lagade mat(!). Pasta och tomatsås, inte riktigt lika imponerande rätt som japanerna i köket lagade kanske men ändå! Sedan var det iväg till Campo de Fiori, där vi hängde med Mike. Konstig kväll egentligen. Börjar med att när vi går på stan kommer 2 gubbar med kilt(var folk i kilt all over the place, någon rugbymatch) fram till Mike för att de vill ta kort med mig och ragna. Ehm. Sure. Efter det kommer ett italienskt par upp och frågar detsamma, ehh??? Wierd. Sedan hamnade vi på någon bar där det första som händer är att en kvinna kommer upp till oss och vill att vi ska hänga med henne och hennes pojkvän. "yea im not gonna be able to drink all that sparkling wine for myself! Help me". Eh va? Vi lyckades till slut fly från henne och stack vidare till Babel där vi hängde hela kvällen! Hamnade åter igen på the Old Bell med Alfredo, Kikko och Alfredo's driver (?). Kom fram till att vi borde dra hem och sova när jag somnade i soffan.


Dag 5, söndag, last day, chillade runt på stan. Letade lite smått efter en mask utan resultat;). Kilade upp mot Vatikanen igen för att leta reda på lite armband. Fyndade både strumpbyxor och armband:) Ragna kom på att hon behövde handla mer kläder för att imponera på en italienare, typ. Hemåt, sov middag, fixade oss, inväntade Eliphas respektive Mike och drog och käkade. Chinese. Gottgottgott! Sjukt nöjd. Mötte upp några amerikanska kompisar till Mike och drog iväg till en bar med jordnötter (the real shit im telling you). Iväg till Magnolia där vi mötte upp resten som var galet sega så iväg ännu en gång till en bar med alldeles för mycket skrikiga amerikanska studenter. Trash. Så vi gav upp, åkte iväg för lite käk (ahhh, pizza med tomat och chili) och sedan hem och sova.




Dag 6, måndag. Upp vid 6. Ragnas alarm väckte hela rummet, tror killen ovanför mig i min bunkbed hade legat i lumpen tidigare elle rnåt då jag seriöst trodde han skulle hoppa ur sängen när larmet gick igång. hahah. Direktbussen till Ciampino och heeeem! Mötte Shabnam på tuben, haha Mike u liar!


Förkyyyyyld

Gah! Är vrålförkyld så atm sitter jag och knarkar vitlök. Galet, tror jag har käkat en halv vitlök idag, and there's more to come. Hehe, förstår inte hur min familj ska kunna vistas i samma hus som mig senare menmen.. Annars är det te, honung, c-vitamin och blåbärssoppa som gäller. Och glass förstås, man får inte glömma glassen!


Hahahaha, jag för ett år sen är jag fick min lilla rosa baby


RSS 2.0