Kompis det går bra nu

Det rullar på. Var och hämtade T&C på dagis igår, lugnt och skönt jämfört med de spanska barnen. Ingen som blev sur (annat än som vanligt när det är dags att borsta tänderna. Till Carlas försvar väckte jag henne för att göra det..). Barnen somnade ca halv 8, mamman kom hem vid 9, hon kände stickningar i armen och tryck över bröstet, fick prompt säga åt henne att det inte gjorde något att jag behövde sitta kvar nån timma längre tills pappan kom hem. Så hon for iväg till St Görans. Smsade henne senare och hon sa att det inte var någon fara med hjärtat iaf.

Fick en jättefin blomvas och en bukett rosor i försenad studentpresent. Promenerade hem då jag fått punka på cykeln. Några skitungar försökte slänga äpplen på mig?? what Kom hem, kollade mailen, har kommit in på nybörjartyska på SU, goodie, ska bara läsa litegrand och sedan tror jag att jag kan tenta av den :). Såg dessutom att kurslitteraturen är samma bok som jag redan använt plus en enklare version av den. Så ska kirra boken, läsa färdigt hela och sedan tenta. Goodie.

Kongresspersonal

Det fortsätter helt ok. Intervjun på onoff gick väl sådär tror jag, han skulle höra av sig om ett par veckor. Sedan fick jag ett sms ang. en annan intervju på söndagkvällen. Så måndag eftermiddag kirrade jag ett jobb som mässpersonal på en jättestor läkarkongress i Älvsjö. Ska stå lör-tis. Topp! Idag var jag där igen för infomöte (betalt sådant, sweet). Imorgon ska jag passa barn, fredag ska jag in på reservuppropet på SU och så ska jag på middag med famor. Känns som en någorlunda aktiv vecka trots allt. Nu gäller det bara att hålla det såhär.

Bra helg

Haft en riktigt solig helg faktist. I fredags fick jag först ett samtal från onoff, ska dit på anställningsintervju imorgon kl 10. First ever! Sedan fram emot kvällen drog jag hem till Jossan och gjorde mig iordning, vi kilade iväg till Nype. Träffade på Danne och co samt Alex. Var trist så vi bestämde oss för att gå till det där Lobby. Ah. Galet mycket folk, efter typ 10 min i kö kom Emilia och hennes kusin, stod ytterligare i 5 min och sen drog vi. Mobbat.

Så vi kilade ner till Collage och deras nyöppning med "strikt 25-års gräns". Yeah. Var inte en kotte där, vi mötte upp Emilias kompis, var lite folk inne på deras vip (supersvettigt ställe, lågt i tak, tråkigt folk. The grabber bl.a.) men efter nån timma drog vi vidare till V. Också galet svettigt och sjukt mycket folk. Har aldrig sett det så knökfullt. Sedan till Hells som var roligt för att vara hells. Drog hem till Emilia och sov:)

Vaknade upp hos Emilia, de började städa, vi kilade ner och köpte mat, lagade lunch och sedan kom hennes föräldrar hem från Polen. Mys! Så hängde kvar där ett tag, sedan hem (i ösregn men en jättesnäll man lät mig gå under hans paraply. wait am I in sweden? are you sure?) fixade mig, käkade middag och sedan iväg ut till Viggbyholm för att fira My och hennes kompisar. To be honest var det en ganska seg fest men jag underhöll mig själv så gott det gick. Ringde pappis vid 01.03 varav han sa att sista chansen att komma hem kommunalt var roslagsbanan som gick 01.11. Gah! Drygt 1 km but I made it!

Idag har jag bara chillat. Hade tänkt sticka ut och springa (har varit sjukt duktig och sprungit varannan dag nu i 2 veckor) men har ingen orka what so ever. Gick på promenad med mamma och pappa, käkade lunch med Kleptus (Kleptoman+Fildus=Kleptus=Matilda) och Freddie. Nu chilalr jag ännu mer, tänkte kolla på ett criminal minds avsnitt! Yay.

"Barn som inte äter"

Sjukt irriterad... Sitter och kollar på programmet "barn som inte äter" någon "Gillian Harris" förklarar att man ska låta barn äta det dem vill om de inte äter. Nu är det en 13-årig flicka som bara äter choklad och enstaka chips/ostbågar. Gillians knep är att låta henne fortsätta leva på choklad och sedan, när hon vill, kan hon börja äta annan mat. Nu testar hon att äta toast. Herregud!! Ligger inte problemet i att föräldrarna har introducerat choklad innan hon lärde sig äta?

Bobby, typ 3 år, äter bara yoghurt och sötsaker, men på dagis får han i sig riktig mat, inte så mycket men ändå. "De förstår inte vrf Bobby inte äter hemma..". Idioter. För att han kan. Ungen sitter och skriker när  han inte får vad han vill, föräldrarna undrar ohan vill ha choklad ist. No shit att han inte äter? Gah, mest irriterad på denna Gillian som berättar att "nej, det är bäst såhär. De är rädda för maten." och på tv4 då, de borde inte få visa sån här nosens.

YO

matilda in da house.

HEMMA

Mamman plockade upp mig och vi for hemåt, började fixa och greja inför middagen. Tog det lite lugnt, sedan kilade vi iväg hela familjen och spelade tennis. L var supergullig, lärde mig hur jag skulle slå och hela tiden ”Jättebra Elsa! Super Elsa! Perfekt Elsa!...men nästa gång...”. P grät som en tok hela eftermiddagen, mamman förklarade att han hade celos. ”Aha! Måste vara något syndrom (något man har) á la adhd eller asbergers.” tänkte jag. Tänkte inte på att på spanska har man trötthet, rädsla etc och dessutom avundsjuka vilket tydligen var vad celos betydde... Kilade hem för att duscha, grannfamiljen, mostern och pappans kusin plus barn kom över på middag. Grillat. Lyckades slippa alla dessa äckliga korvar helt (varav en var svart?). Ont i halsen. Satt kvar med dem tills halv 3 men sen orkade jag inte längre (hade föredragit att gå och lägga mig halv 1...).

 

1/8-2010. Dag 33. Söndag.

Inte så ont i halsen med svullen och typ slemhosta, kul! Frukost, klä på mig och kila upp till grannen där jag printade ut min biljett (Fu, ryanair! Idioti att man måste göra den 14 dagar-1dag innan..).Promenerade ner, hoppade in i bilen med familjen och for iväg till pappans mamma där vi käkade arroz marinero. Ganska torrt men goda gambas. Hängde kvar ett bra tag, sedan kilade jag ner på stranden samtidigt som pappans kusin, hans son plus L skulle bada. Promenerade bort till hamnen och sedan tillbaka. Mötte mammans bror på vägen dessutom.

På väg hem stannade vi vid någon hoppborg där ungarna lekte ett bra tag. Lilla M var supertrött vilket resulterade i skrik hela vägen hem i bilen efteråt. Erbjöd mig att göra pannkakor så därefter var det in i köket och börja steka. Tog nog en timma men de blev riktigt goda (trots att de bara hade maizena mjöl.. Dessutom saknades en vanlig stekspade, handvisp och en låg stekpannna.. menmen) De tyckte om dem, speciellt L som åt fler än jag (trots att de käkade kött innan, de såg pannkakorna mer som en efterrätt). Tog det lugnt efteråt, pratade med föräldrarna och sedan sängen!

 

2/8-2010. Dag 34. Måndag.

Vaknade runt 10, chillade kvar i sängen och sedan upp och göra frukost. Hängde med barnen hela morgonen, solade, badade etc. Bästa för dagen var helt klart när pappan tröttnade på P som hade hållt p åatt bråka med honom och slängde ner honom i poolen, ställde sig vid kanten och sa ”när du har slutat böla får du komma upp” och varje gång P försökte komma upp tog han tag i honom och kastade i honom igen. P galltjöt och grät. Hahahah. Finally! Till saken hör väl att P har haft något örontjofräs så han blir skitsur när någon blöter ner honom och har inte badat på ca 1 vecka?. Hoppas bara att min skadeglädje inte visade sig på ytan!

Lunch: Ris kokt med ett par vitlöksklyftor serverat med tomatsås (tomate frito, typ krossade tomater fast i sås-form), tonfisk och stekt ägg. Därefter till att sova middag. Sov sjukt länge, tills 6-7, upp bada. Tog det lugnt. Vid 8-9 kom det folk över, mammans bror Cs ex kom hit för att laga mexikanskt (dvs hela familjen var bjuden förutom C+flickvän). Hjälpte till lite i köket. Hade hoppats på stark mat men icke.. Inget picante här inte.. Hängde massor med lilla M som älskar mig numera! Efter maten satt vi och pratade när en råtta uppenbarade sig, morfarn satte ut en fälla och vips hade vi en död råtta i sällskapet... Uäh. Sedan sängen!

 

3/8-2010. Dag 35. Tisdag.

Då mamman sagt att vi skulle åka och köpa min tågbiljett kl 10 ställde jag klockan på 9 och gick upp och packade, käkade frukost etc. Vid halv 11 vaknade mamman. Glömde att jag är i Spanien. Iväg och fixa biljetten, kom hem skulle läsa lite med L men istället blev det tennisklubben med hela familjen. Lilla M var gnällig så det hela var ganska jobbigt. Hem igen, bada med L och lilla M. Sallad och överbliven meximat till lunch. Gick och sov middag, vaknade vid 6, inte en kotte i huset. Sweet.

Föräldrarna plus lilla M kom hem, pappan drog, mamman och lilla M till morföräldrarna. Duscha, ner och hämta barnen på tennisen, säga hej då till lilla A (deras kompis/granne). Hem, barnen duschade sedan iväg till Vinarós. Reservera bord, hämta mormorn och lilla M, dit igen, äta. Pizza med lax, champinioner, ananas och ost. Riktigt god! Barnen var sjukt jobbiga, skämdes som attan när de sprang runt och skrek. T.o.m. Servitören bad dem vara tysta 3-4 gånger... Jaja, inte mina barn. Note to self: Skaffa ALDRIG 3 barn! Sedan var det iaf hem och sova, tog ett dopp i poolen innan för att inte svettas ihjäl.

 

4/8-2010. Dag 36. Onsdag. Barcelona.

Vaknade av att jag drömde om tåg. Resfeber? Jag? Upp, frukost med mamman. Barnen vaknade och mammans bror C plus flickvän kom över och hängde lite med barnen medan jag solade lite. Kirrade ett par mackor till lunch, fixade och trixade med väskorna etc. Vid 2 åkte vi ner till tågstationen där morfarn väntade för att säga hej då (mormorn skulle kommit hon med men lilla M sov så hon ringde och sa hej då ist!)

Hopp på tåget, förvirrad som vanligt, tror jag kommer få träningsvärk i armen då jag blev tvungen att bära väskan genom typ hela tåget... Kom fram smidigt till La Sagrada familia där jag mötte upp Jossan. Hem till dem, superfräsch lägenhet! Tog det lugnt i några minuter och sedan iväg ut för att leta reda på present åt lillskrutt (så hon inte blir sur). Hittade ingenting till henne till en början, dock massa saker som jag gillade.. Till slut köpte jag en minimascara och ett jättefint halsband till henne. She better appreciate it! Och till mig blev det en jättefin kjol, hårspänne och förmodligen något mer som jag har glömt.

Hem, alla höll på att fixa sig för att gå ut men kom fram till att jag var för trött/förkyld/otaggad för att orka med ut. Hade nog orkat med ett tag men ville inte gå hem själv så när de drog ut följde jag med en bit och vek sedan av för att dra till mitt beloved falafelställe. Ahhh. Sedan hem, prata lite med pappis och sedan sängen. Sov sjukt dåligt, blandning av oro/för aktiv AC.

 

5/8-2010. Dag 37. Torsdag. Barcelona.

Vaknade upp vid 4-tiden när de kom hem. Satt och pratade med den i ett par timmar då jag inte kunde somna om. Vid 6 gick de och la sig och jag kirrade frukost, borstade tänderna etc och sedan iväg till Estacion Norte de Barcelona. Bestämde mig för att gå då det skulle blivit tusen byten med tunnelbanan annars och jag inte litar på taxichaufförer. Gick fort men var galet segt då mina armar har jordens träningsvärk och ryggsäcken har gett mig nackont..

Efter lite förvirring över var man köper biljett så hoppade jag på bussen vid halv 8 och for iväg mot Girona. Lyckades sova en del på bussen som tur var. Flygplats. Väskan vägde 16.4. Hoppsan, ur med lite kläder. In genom security och sedan till att ta det lugnt, kolla i affärerna, hittade en liten flaska sangria till farmor och en billig flaska malibu. Iväg till donken, tog med mig en chickenburgermeny till boardingkön.

Boardade rätt sent i förhållande till planen. Väl på planet berättar piloten att det pågår någon slags strejk på flygplatsen och att vi inte kan lyfta som planerat. Jaha. Ny tid 12:50. I.e. Nästan 2h sent. Tror vi lyfte runt kvart över 12 till slut. Landade vid 3-tiden, vänta på bagage, skönt att äntligen kunna kasta i allting i stora väskan för att försöka återuppliva min rygg. Buss, pratade med mamma (wuho, fisksoppa till middag) och Ragnis, skönt att vara på svensk mark!

Kom fram till Centralen typ kvart över 5 där Fildus väntade på mig (och skrattade åt min turitsoutfit). Gullungen agerade slav och bar/drog min väska åt mig, guld värt. Till Ängbyplan där pappa hämtade upp oss, hittade farmor på vägen (fightern hade tagit sig upp för hela Roslinbacken!). Fisksoppa och hallon och mangopaj till efterrätt. Ahhhh. HEMMA!


RSS 2.0