Lista :P

Women or Man?

Jag tog denhär listan av ; Rebecca

Kontakten med min kvinnliga sida:

köpt en hårfön [x]
sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut [x]
följt med som smakråd vid en shoppingrunda [x]
pratat känslor...nykter [x]
skrattat under en romantisk komedi [x]
berömt en person av manligt kön för sitt utseende [x]
ringt upp en person utan konkret syfte [x]
funderat på namn åt mina barn [x]
insett storheten hos barbra streisand [ ]
lyssnat på en skiva främst för att personerna i bandet är snygga [x]
druckit cosmopolitan [ ]
sett ett avsnitt av "sex and the city" [x]
sett två avsnitt av "sex and the city" [x]
känt mig sugen på en kopp te [x]
känt glädje över att få blommor i present [x]
gjort någonting romantiskt på eget initiativ [ ]
blivit arg utan anledning [x]
gråtit efter 9 fyllda år [x]
brytt mig om hm:s val av modell [x]
insett storheten i linda skugges krönikor [x]
kramat en kille [x]
dansat [x]



Kontakten med min manliga sida:

ljugit om hur mycket jag har druckit [ ]
ätit en blodig stek [x]
läst en biltidning [x]
framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap [x]
styrketränat [x]
fortsatt prata med en person av kvinnligt kön även efter det att hon visat sig vara tråkig, enbart på grund av att hon var snygg [ ]
sagt att något, som var på gränsen att få mig att gråta som ett spädbarn, inte alls gjorde ont [x]
tillbringat en hel dag, enbart betraktandes sport på tv [x]
lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det [x]
läst en bok av jan guillou [x]
läst ett nummer av slitz [ ]
dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad [x]
känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza [x]
gått på en ulf lundell-konsert [ ]
använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person [x]
diskuterat bröst [x]
gjort lumpen [ ]
känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning [x]
känt mig häftig över att åka jättefort i en bil [x]
enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar [ ]
lagat någonting på egen hand [x]
skrikit "kom igen nu gubbar" på fotbollsplan [x]
tävlat i att dricka öl [ ]
påpekat hur otroligt bögiga westlife eller annat valfritt pojkband ser ut [x]

Kvinnlig: 19/22
Manlig:  17/24
Haha jag är också mer kvinnlig precis som Izabelle, men jag klår henne i både manlighet och kvinnlighet. Den ni, nu får ni nåt att tänka på :P

Balhystri i barackerna

Såhär vill jag att min balklänning ska se ut. Eller rättare sagt någon blandning av dem. Vill ha den enas rosett, den andras längd, den tredjes kjol osv. Är jag en komplicerad människa? JA. Fast jag vill ha en roooosa. Skulle kunna tänka mig en lavendellila också men jag är liksom ROSA.

Balklänning
Klänningar från Blumarines vårkollektion 2007



Södra Ängby skola (barack) har drabbats av balhysteri. Alla har redan tankar på vem de ska gå med. Herregud det är FYRA månader kvar. Okey om man börjat kolla klänningar (Elsa är klänningstokig och har kollat sen maj typ). Men ändå, skoj om "paren" börjar bråka och det inte blir nåt :P. Haha näe, vi tänker positivt!

Idag har vart en trög dag. Men jag har överlevt, fått tag i lite skvaller iaf. Haha och det är bra skvaller må jag säga!! Haha. Bye 4 now

DNA-test på äggkartonger?

Min väckarklocka ringde i tid för en gångs skull. Dagen flöt på, det har vart en riktig lyckodag. Först hade vi styrka på gympan(lyckligt, javisst!!!). JAg och Izabelle gjorde övningarna tillsammans och skrattade massvis. Vem trodde man kunde ha så kul med yogabollar? Hon försvann innan matten för att gå till tandläkaren. JAg fick räkna med en totalt okoncentrerad Philip, så matten skrattades mest bort. Lunch med dem på pizzerian kan man ju inte räkna med ett enda seriöst samtal så ännu mer skratt.

Izabelle kom tillbaka utan tandställning och var jätteglad och lycklig. Är superglad för hennes skull! Senare var det svenska och vi fick läsa. JAg satt ute och läste och killarna kom och trackde mig (svårt att förklara men kan ju säga det att jag låg och garvade på ett bord medan de skakade omkring mig) Haha Izabelle kom min räddning och vi satt och fnittrade hela mentorn. Någon som vet om man kan ta DNA från en äggkartong för att få veta vem som äggade ens hus?! HAHA.

Eftermiddag hos mig och vi gjorde hallonsmoothie. Vi pratade och skrattade (ovanligt?!). Förflyttade oss upp till mitt rum. Där vi babblade om allt från Izabelles tankar om att några i våran spanska är lebiska till Bh:ar. SKRATT!

Lyssnar nu på gladlåten som jag döpt den till "Vapnet - Kalla mig" heter den tydligen. Thank you, you made my day!!

Mitt svenskaarbete

Min Polenresa Dag 1 söndag 14/01-2007
Vi samlas klockan 12. Alla står och ser trötta men samtidigt förväntansfulla ut. Hela Zornvägen är full utav väskor i alla dess storlekar. Konstigt, min är störst...
Bussarna kommer och mamma får äran att lasta in mitt bagage i bagageluckan medan jag står och ska slå mig in i bussen för att få en bra plats. Konstigt nog är det inte bara jag som har tänkt den tanken. Jag hamnar någonstans i mitten av bussen.
Åksjukan är ett faktum.Till slut går jag ner och sätter mig i "båsen", där sitter jag tills det är tid att gå på färjan. Väl på båten försöker jag somna men istället ligger jag vaken med "game-boy-blipp", knackningar och höga röster. 


Dag 2 måndag 15/01-2007
Jag vaknar morgonen därpå vid klockan 5 ungefär och har då lyckats få cirka 4 timmars sömn. Jag och Ellinor går upp och promenerar runt på båten, studerar en sovande polack med handen innanför byxorna samt pratar lite med de dårar som suttit uppe hela natten.
Frukostbuffén är jättegod men kön lång. När jag har ätit går jag och schasar upp Izabelle för att hon ska få mat i sig innan vi kliver av båten. Klockan nio sitter vi allihop i båtens lobby och det påminner lite om någon slags campingutflykt med alla dessa ryggsäckar och väskor runtomkring på båten. När vi kliver på får jag självklart samma usla plats så går ner med en gång.
Lyckas somna till, sover ganska oroligt, ljus blixtrar framför ögonen. Gissar på att det bara är gardinen som gungar och blottar ljus, trots detta vaknar jag utvilad. Efter ytterligare en stund får jag förklarat för mig att jag numera har en sned kajalmustasch. Jag tvättar bort min "fina" mustasch och vi stannar vid McDonalds för att äta.
Johan Ekman beställer 80 Big Mac och c:o. Men det tänker inte jag äta, för på den är det ost. Efter en stunds klagande på Skalin, Per och Johan får jag min Big Mac utan ost. Vi sätter oss i bussen och rullar vidare, nu lyckas jag inte somna är nog lite avskräckt efter mustaschen.
Utanför fönstret flyger landskapet förbi, det ser väldigt fattigt ut, huset är halvruttna och runtomkring springer hundar löst. Reklamskyltar är här lika vanligt som lyktstolpar hemma i Sverige, vart man än tittar ser man reklamskyltar om allt från skor till diskmaskiner(rena gissningar då jag inte kan polska). Annars påminner det mest om Skåne, väldigt platt och fälten breder ut sig så långt ögat når.
Vi kommer fram till hotellet vid åtta ungefär, jag och Ellinor delar rum. Det är inte speciellt stort men det passar perfekt för oss (och en Jerry som ägnar den mesta tiden här med). Jag börjar packa upp och Ellinor mest himlar med ögonen åt hur mycket pryttlar jag har med mig.
Middag serveras vid klockan nio, det är någon slags friterad kyckling med potatismos till. Efter maten följer vid med på stadsvandring och lyssnar på hur Skalin glatt gestikulerar och pratar om staden. Det är kallt men vi överlever allihopa. När vi kommer "hem" till hotellet går jag och Ellinor och lägger oss tidigt och sover gott hela natten. 


Dag 3 tisdag 16/01-2007
Jag går upp vid sju för att duscha, när jag duschat klart väcker jag Ellinor och vi klär på oss och gör oss i ordning för frukost. Jag är klar först och får därför hjälpa Stefan att väcka elever som sover. Alla ser jättetrötta ut och jag känner mig duktig för att jag har gått upp och fixat i ordning mig innan frukosten.
De som är mest svårväckta är ändå rum nummer 15; Izabelle, Camilla, Nathalie, Sanna och Emma. Jag går in och tänder varenda lampa och ruskar om dem så de vaknar, de muttrar lite argt åt mig men när vi sedan ses vid frukostbuffén verkar de glada att jag väckt dem.
En timma efter frukost ska alla åka till Kasprowy. Jag, Izabelle, Camilla och Nathalie tar en taxi upp efter visst prutar får vi åka till berget för ynka 12 zlotty. Nu till den svåra biten; Att överhuvudtaget ta sig upp på berget.
Polackerna är helt otroliga på att tränga sig. Familjerna gör så att fadern fick ställa sig i kö och när han står längst fram vinkar han fram resten av sin familj som glatt knuffar sig fram och plötsligt stod det 20 istället för en person framför oss. Inte konstigt att det tar en och en halv timma att bara komma upp på berget.
När vi väl står däruppe utmanar Johan Ekman oss att bestiga toppen, självklart är vi på. Johan går först och har oss fyra halkandes och tjoandes i släptåg. Med stor möda når vi toppen och tar massor med fotografier.
Camilla kan inte längre känna sina fötter i hennes kalla converse och lämnar därmed oss andra efter bara fem minuter. Vi andra stannar kvar och njuter av utsikten med alptopparna som bakgrund och tar ytterligare fotografier.
När jag står där uppe känner man sig väldigt frisk; rosig om kinderna, snö i byxorna och med ett stort leende klistrat på läpparna. När vi ska ner så är det snorhalt, Johan sätter sig på rumpan och åker ned, jag förklarar att så tänker jag minsann inte göra. Jag kanar ner på fötterna lite försiktigt och tar emot Nathalie som gör detsamma. När vi kommit ner för den värsta backen lägger vi oss och gör snöänglar, snön lägger sig kallt innanför byxor och jacka men vi är lyckliga iallafall!
När man ska ner måste man tydligen åka ned på "sin tid". Vi vägrar vänta i ytterligare 20 minuter och smugglar in oss i nästa vagn ändå.
Vi tar en busstaxi till stan där jag, Izabelle, Henrik och Nathalie går runt och tittar oss omkring lite, vi käkar pasta på Pizza Hut tillsammans med resten av Södra Ängby och drar sedan ut på stan för shopping.
De har de flesta pengarna kvar på hotellet och tröttnar därför rätt fort så de väljer att gå tillbaka till hotellet.
Jag ber dem ringa mig om två timmar om jag inte är hemma tills dess för då har jag förmodligen tappat bort mig eller blivit bortrövad av någon polack. Som tur är träffar jag på Jossan och går runt med henne ett tag. När jag kommer tillbaka till hotellet är jag två par vantar rikare och supertrött. Jag målar naglarna och somnar sittandes medan de torkar.
Vaknar med ett ryck när Jerry bankar på dörren för han och Ellinor vill in. Så jag sitter och pratar med dem en stund och sen kommer Henrik och Izabelle in så jag sitter och pratar med dem en stund. Middagen ser ut som gårdagens fast med ris till istället för potatismos.
Vi går ut på stan och kollar oss omkring, det är rätt så mycket folk ute men de flesta ser liksom oss ganska borttappade och "turistiga" ut. Här inne i staden ser det mycket mer välbärgat än i resten av byn. Går man bakom dessa fasader döljer sig lika risiga hus och bakgårdar. 


Dag 4 onsdag 17/01-2007
Jag vaknar vid åtta för frukost, idag ska vi allihopa åka till Kraków. Jag klär på mig och går och väcker tjejerna i nummer 15, sedan går jag ner och äter frukost men ingen Izabelle syns till så jag äter upp och går tillbaka för att skaka liv i henne.
Det visar sig att hon inte mår något bra och inte ska följa med. Jag jagar upp Sofie (mästarinnan av värktabletter) och frågar om lite tips, hon vet vad som behövs och stoppar i Izabelle lite av det ena och det andra. Jag inser att jag ska vara påklädd och klar för att resa om 5 minuter, panik!
Vi hinner på något konstigt sätt och jag får en dålig plats(blir denna gång inte ens förvånad). Så resan spenderas där nere tillsammans med Henrik diskuterandes musik och allt annat mellan himmel och jord. När vi är framme vid Krakóws ghetto är jag utvilad fast ändå lite sömnig, när vi kliver av bussen möts vi av gamla trasiga hus och folk som ser lite "allmänt isolerade" ut.
Vi får våran guide och får gå på en rundvandring, vi går in i en synagoga, kyrkogård och får se många olika platser som vi känner igen från filmen "Shindlers list". Vid kyrkogården står en stor och tjock mur gjord utav judiska gravstenar som nazisterna förstört. Man hittade massa små bitar av olika gravstenar och det skulle vart omöjligt att lyckas pussla ihop alla dessa till gravstenar igen så någon kom med idén att bygga ihop en mur av allihop. Den var väldigt vacker, fast på sitt eget sätt. Den var liksom vacker på ett betydelsefullt sätt.
Nu tillbaka till bussen.Vi kliver av och ser den stora "Shindlers fabrik"-skylten, det är ju den vi såg i filmen och vi alla kliver av för att gå in och titta samt ta kort. Vi packas in i bussen igen och åker iväg mot Krakóws mittpunkt. Där släpper Johan Ekman av oss och vi promenerar in emot stora torget i Kraków.
Först går alla in i den stora ståtliga kyrkan som står mitt på torget, de andra i mitt sällskap släpar ut mig rätt fort dock.
 Jag ville gå runt och titta lite närmare men det har vi tydligen inte tid med så vi beger oss på jakt efter en restaurant som ska fylla och smaka sex hungrig munnar. Jerry och Emelie vill ha pizza och jag, Nathalie, Ellinor och Camilla vill ha något fräschare som pasta. Det slutar på en jättefin och mysig italiensk ristorante.
Vi får tag i ett bord för åtta på den folktomma restauranten för att Emma och Sanna har anslutit sig till oss, men de har redan käkat på McDonalds. Atmosfären är jättetrevlig med målningar över hela väggarna, alla i en ganska lantlig och fri stil. Jag beställer lasagne men innan får vi in någon "ny" maträtt som de vill att vi ska provsmaka, något slags bröd med tomatsås på, jättegott.
Sen får vi in mer bröd och tillslut våran huvudrätt. Det är jättegott och vi skrattar och har det trevligt där vid vårt ljusprydda bord. Men sedan blir det bråttom, helt plötsligt har vi "bara" två timmar kvar och vi måste hinna till den internationella sminkbutiken Sephora.
Vi hittar dit och möter hälften av alla tjejer i Södra Ängby där inne. Jag köper lite småpryttlar men hittar inte det ultimata läppglanset från Philosophy som jag hoppats på.
Vi splittrar oss och jag och Emelie stannar kvar lite längre medan de andra går vidare emot någon galleria. När vi är färdiga går vi också in till någon galleria, den är jättemysig och i flera våningar. Jag köper dock bara en tvål och Emelie en foundation.
Sen samlas vi på torget igen för hemfärd. För första gången får jag en bra plats i bussen; längst fram, högst upp. Jag sitter jättebra där och det är lite tjafs om jag får sitta där eller inte men det löser sig. Jag sover gott på resan och när vi kommer hem mår Izabelle bättre.
Jag sitter och pratar med Ellinor och Jerry tills det är dags för middag. När vi har käkat går vi ner till stan för att Jerry ska käka på KFC med några andra. Som vanligt träffar man hela Södra Ängby där och vi hade trevligt men kom ändå hem i tid. 


Dag 5 torsdag 18/01-2007
Idag har vi en fri dag, fast först måste vi gå på en rundtur med Johan Ekman och Per. Vi får gå till det nybyggda badhuset och kolla in och sedan gick vi vidare till en kyrka inne i vår lilla by. Men eftersom Johan tycker synd om oss som under vår sista dag behöver umgås med lärarna så släpper han oss tidigt.
Jag, Izabelle och Camilla går till Pizza Hut och käkar, dit kommer (som förväntat) också resten av Södra Ängby och vi är väldigt glada att vi gick hit tidigt för att få ett bord. Camilla gick hem för hon mådde dåligt och jag och Izabelle drog oss ned till marknaden.
Vi går förbi hundarna som de säljer där mitt på marknaden, de sitter i en liten plastlåda och Izabelle blir ledsen och vill köpa en. Hon funderar ett tag men jag avråder henne så vi går vidare med hundarna i tankarna.
När vi sedan promenerar hemåt är jag bland annat ett kilogram garn rikare. Kvällen spenderas ute och när Ellinor och Jerry tröttnar går jag runt med Skalin och Per tills vi kommer till någon nattklubb. Jag går in och möter(som vanligt) halva Södra Ängby.
Jag stannar där och dansar en stund men polackerna där var överdrivet sliskiga och skrämmer iväg mig så jag och Lovisa bestämmer oss för att gå hem. På vägen hem återförenas vi med Ellinor, Jerry, Erik, Alex m.fl. Och så går vi upp mot hotellet för att packa klart det sista. 


Dag 6 fredag 19/01-2007
Idag ska vi åka, vi åker klockan tio på morgonen mot Auswitch. Jag får sitta på samma bra plats som på vägen hem ifrån Kraków så jag sover gott när vi rullar in mot Auswitch, där få vi titta på en biofilm om Auswitch och sedan är det lunch.
Jag och Izabelle får falafel medan de andra får korv. Vi går in i bussen för att sätta på oss ytterligare ett par byxor och en extra tröja och när vi kommer ut är det dags för guidning. När vi står framför ingång med de stora svarta järnbokstäverna "Arbeit mach frei".
När vi går in måste jag erkänna att det inte ser så hemskt ut om man jämför med resten av Polen. Gatan är bred och husen av tegel ser fräschare ut än många polska hem.Men redan efter tio minuter känner jag hur tårarna rinner över i ögonen och tänker vilket smart drag jag gjorde som inte satte på mig mascara.
När vi sedan kommer in i ett rum med kläder, väskor, glasögon och bebiskläder brister det totalt och tårarna strömmar ut.
Det var mest eftersom att på en av väskorna stod ett gammalt släktnamn från min pappas tyska släkt; Meyer. Även fast jag vet att de inte var där så trädde det fram i ett nytt ljus, det blev liksom mera verkligt. Man är ju medveten om att det har hänt men man förstår inte riktigt förrän man har vart där. När vi sedan går in i ett rum med två ton hår blir det för mycket så jag och Izabelle går ut och sätter oss på betongtrappan utanför.
Guiden kommer ut och vi följer efter honom till nästa barack som är fylld med bilder på fångar som hamnade i Auswitch. I montrarna ligger papper med dagsprotokoll om vilka som gick bort just den dagen. När vi går upp en trappa hamnar vi i ett rum med en stor modell av gaskammare i, på ena kanten ser man in i en monter som visar massor med burkar som ha innehållt cyklon b, dvs insektsmedlet som användes i gaskamrarna.
I nästa rum är det fullt med kastruller från familjerna som bott här. Jag och Izabelle går ut nu med och väntar in resten.
Nästa mål är en vägg där folk brukade skjutas. Många går fram för att känna på väggen, jag och Izabelle bara står och stirrar. Varför skulle jag vilja känna på väggen där tusentals familjer stått och stirrat döden i ögonen? Näe jag och Izabelle lämnar snabbt innergården och vi följer guiden vidare mot nästa stopp; gaskamrarna.
Vi går in i en korridor, även denna fylld med foton på människor som förmodligen dött här. Vi går ned för trappen och jag ser noga till så att jag inte går emot väggarna. Jag vill inte vidröra dem, de är de som dödade människor genom att hålla gasen inne.
När vi kommit ner får vi titta på några rum där man har bl.a. låtit folk sova på golvet, stå i så kallade ståceller och till sist kommer vi till rummen där man "testkört" gasen. Det blir för mycket och jag känner hur min andning går upp till panikläge. Jag andas snabbt och ryckigt och tror jag ska falla ihop i en hög som judarna en gång har. Jag måste ut! Jag måste ut nu!
Utanför väntar Izabelle, hon pratar med mig men jag hör inte vad hon säger. Jag koncentrerar mig på att andas vanligt, stoppar vanten mot munnen för att jag ska få in mindre luft och på det viset sluta hyperventilera.
Vi går vidare mot krematorierna och jag får anstränga mig för att inte bara sätta mig ner på marken och aldrig mer ställa mig upp. Jag hamnar en bit efter de andra, jag vill inte gå med alla andra. Jag vill gå för mig själv, tänka och fundera. Smälta alla intryck. Jag har nu lugnat mig så pass mycket att jag kan hala upp kameran och ta några bilder. Inne i krematorieret är det inga ögon torra, vi får tända ljus som vi fått när vi steg ur bussen.
När jag går varvet där inne upprepar jag i huvudet "höger, vänster, höger, vänst..." Mina ben vill stå still så måste gör det extra tydligt för dem att jag vill förflytta mig framåt.Jag tänder två ljus och går sedan ut igen, andningen har gått upp i högvarv igen och det är svårt att ta in alla dessa intryck.
Tårarna strömmar och jag väntar tills de andra har gått förbi innan jag börjar gå själv. Jag upprepar nu högt för mig själv "höger, vänster, höge..." Mina ben rör sig fast långsamt. Jag mig noga omkring för att inte glömma hur det ser ut.
Jag går förbi expeditionen ännu en gång för att jag vill se på en tavla igen, tavlan med "Meyer-väskan". Det är låst, jag blir arg för att jag inte memorerat och tagit kort på den innan men nu är det för sent. Funderar på att springa tillbaka till rummet med väskorna men inser att jag håller på att bli knäpp och att det är klokast att gå tillbaka till bussarna.
När jag kommer dit står Daniel och undrar om jag tappade bort mig, "näe" mumlar jag och går och sätter mig i bussen. Jag sitter mest tyst på väg till Auswitch 2 och där går vi upp i vakttornet för att blicka ut över lägret. Alla är tysta(eller så har jag tryckt på mute i mitt huvud) och det regnar över lägret som är gigantiskt.
Jag tar några kort och går sedan tillbaka till bussen. Jag vill inte ta åt mig allt för att jag vet att jag då kommer gråta ännu mer och jag är rädd att få något slags mentalt sammanbrott. När vi kliver på bussen somnar jag fort och sover i en timma.
Sen går jag ner och sätter mig tyst där nere en stund. Det är lite för mycket för att diskuteras, förstår inte hur folk kan sitta och prata som om ingenting har hänt. Jag sitter i stort sett tyst hela vägen till McDonalds. Vi kliver av och äter och har ett sugrörskrig, sen åker vi vidare.
Jag somnar i en timma, är vaken i två, så fortsätter min natt tills vi är framme vid "den svarta madonnan", det är en bild på en kvinna med sitt barn som sägs kunna hela folk, vi går runt inne i kyrkan som är en väldigt vacker kyrka och jag går runt där länge för att ta igen mitt bristande besök i kyrkan i Kraków. Jag är vaken hela vägen till Gdynia och sen somnar jag.


Dag 7 lördag 20/01-2007
När jag vaknar gör jag det av att Johan Ekman ropar att vi måste vakna. Aldrig har jag känt mig så trött som nu. Jag vill bara somna om men går istället bak och väcker en tjurig Izabelle.
Vi går på båten och jag och Izabelle byter rum så vi får en varsin säng i Philip och Patrik D.L.s hytt. Jag kan inte somna där heller, det gungar och luktar illa. Så jag promenerar omkring på båten tillsammans med killarna. Efter tolv timmar på båt har jag lyckats få en timmas sömn; nere i lobbyns soffa.
När vi är framme är alla trötta och ser allmänt risiga ut när vi sitter där som ett gäng uteliggare på lobbyns golv. Bussresan hem är inte långt och vi gör endast ett stopp för att byta chaufför.
Men alla "barn" strömmar ut ur bussen och helt plötsligt är de i full gång med ett snöbollskrig. Det der jättemysigt ut men orkar inte pallra mig ut så jag sitter simpelt där på min plats och njuter av att titta på dem.
När vi kommer hem till Zornvägen är alla trötta. Det står bilar överallt och föräldrarna verkar mer borttappade i snön än vad vi är.
Tillslut hittar jag pappa, ger honom mitt handbabage och går på jakt efter min brontosaurieväska. När Johan lastar ur min väska flåsar han "det här måste vara en tjejs väska". "Den är min!" ropar jag och han mumlar någon i stil med "kunde väl tänka mig det".   


Detta var min dagbok ifrån Polen. När jag tänker tillbaka så är jag väldigt nöjd med min resa, det var över mina förväntningar (fast jag trodde att vi skulle bo på något skithotell och surpla soppa dagarna i ända).
 Jag tror även att det var väldigt nyttigt att förstå att förintelsen faktist har ägt rum och hur hemsk den faktist var.
Skulle jag rekomendera andra klasser att åka dit?Faktist skulle jag nog det. Det kanske inte var den ultimata turistorten men om man vill bo bra, äta och shoppa billigt samt se en stor del av världens historia tycker jag definitivt att man ska resa hit!

Elsa is duktig

Idag ska jag inte göra mycket, farmor kommer över i eftermiddag för att kolla på film och så ska jag skriva klart min svenskaläxa. En "dagbok" från Polen, lägger ut resultatet här senare så kan den som vill få läsa om vad vi sysslade med i Polen. Visserligen lite censurerat men det blir bra.

Omslag

Haha fick syn på en rolig utmaning ifrån en annan blogg. Självklart är man med på sånna charmiga saker. Så här kommer det. Visa omslaget på ELLE från det år och månad du är förr i:


Mysse

Hot Chick vs Phonebooth

Fick bara se början av Hot chick för sen ville lillasyster och kusinen kolla på "phonebooth" som de ändå bara kollade på i en 20 min.. Argh, då kunde ju jag ha fått se min flickfilm. Aja vi har haft roligt, gjort pizza, ätit, åkt pulka, ätit, kollat på tv, ätit. Massa käkande så jag är mättmättmätt. Iaf så har jag inte skrattat så mkt på rätt länge, och skrikit när vi for ner i all världens fart för våran gata. Mysigt.

Mamma hörde någon ropa på mig förut "Elsa det är Adam!!". Jo men självklart tänkte jag eftersom han och lilla prinsgustaf ritat en karta så de visste vart jag bodde. Men när jag gick ut på balkongen så var det ingen där och jag blev kall i onödan..

Filmkväll?

Ojojoj, någon borde städa. Denna någon sitter här och skriver istället. Fast jag har städat rätt mkt faktist. Men måste rensa badkaret och hallgolvet :/. Rensa badkaret låter äcklig, fast i mitt badkar finns inte skit utan det är proppfullt med kläder. Kläder som jag kavlat av mig någonstans och mamma slängt i badkaret. Numera lägger jag ofta kläderna i badkaret direkt. Haha, måste ändra på den vanan..

Ikväll kommer moster, min mosters man och min kusin Linnea hit. (heter mosters man morbror?, skulle inte tro det..) Aja iaf så ska vi äta gott och sen tänkte vi kolla på film. Hot Chick går ikväll så den kan vi ju se. Sen har vi "The Dukes of Hazzard" också. Den är faktist riktigt bra. Me like kolla på bil-filmer. Även om denna inte riktigt klassas som det :P. Näe nu måste jag ta mig i kragen och släpa mig in i badrummet. Återkommer.


Friiidaay

Morgonen började klockan 20 i sju då väckarklockan ringde, jag ställde den 2 minuter senare och somnar om. Kvart i åtta väcker mamma mig och undar om jag har sovmorgon. Näe inte fan har jag det inser jag och får en väldans fart. Första lektionen = Engelska och vi ska ha våran press. Men jaaa, Izabelle är inte heller där i tid, hon vaknade tio i åtta. Hmm..

Vi hinner i någolunda tid (jag är där till kvart över, tro mig) och lärarinnan låter oss ta lite extra tid för att sminka mig negerbrun med solpuder (!), sjalett, garnnystan som bröst, polotröja och Izabelle med uppdragna strumpor, shorts, skjorta, ditmålad mustasch och fluga. Yeah, fan vad heta vi var.Jag föreställde Oprah och hon var ingen mindre än Hitler. Vår presentation går ut på att Hitler "gråter ut" hos Oprah om sin barndom. Tror inte någon lyssnade men de kollade iaf!

Vi hade So om hinduism som var riktigt intressant i slutet faktist. Att de har folk som sopar undan myror så att de inte ska döda dem låter ju perfectly normal, right? Tekniken var pretty normal. Jag klistrade fast mina fingrar i allting vilket resulterade i extremt raka fönster. Läraren var imponerad :P. Jag åt lunch med Pissabellw, tog om en gång tillomed! Suck on that!

Matematik med våran EXREMT oförståbara mattevikarie. Kan ju skriva det att någon i vår klass lämnade in klagomål till expeditionen idag. Gympan var....erhm......givande. Vem har sett Patrik D.L. (Den Längre) dansa förut? Skedde även en hel del snöbollskastning i salen. 

Vid 5 mötte jag upp Oscar för pulkaåkning. Skulle mött Erik, Alex och Izabelle då med, men deras tidsplanering sprack så de kom vid 6 istället.  Vi åkte väl kanske 3-4 åk sen övergick det till begravning vilket i sin tur resulterade i... mulning och böghögar. Haha, fast jag höll mig en bit därifrån. Den Lilla däremot lyckades ligga underst JÄMT. Så när vi kom hem till mig var hon sjöblöt och jag bara dygnsur. YAY

Vi käkade Wallenbergare som mamma gjorde, gott. Måla naglarna gjorde vi och satt och snackade rätt mkt. Tjejkväll säger jag bara, brände oss på rökelser(Izabelle på tummen och jag på tungan, don't ask), tittade på kort, babblade, disskuterae nagellack.. Rotade bland mina gamla pryttlar också, Izabelle har dockskräck ^o)..


What are you fucking about?!

Haha idag har vart en rätt mysig dag. Hade fysik, so, kemi. Sen hade vi lunch, hände inte nåt speciellt. Camilla åt, muy bien. Sen hade vi språk, inget spec. Sist svenska, gjorde inte så mkt börjat läsa en ny bok "August Strindberg - Den ovälkomne" tror jag den hette. Har inte kommit något långt men verkar rätt skum.

När vi slutat stack jag hem till mig och Izabelle för att leta telefon. Hon kom över med våra papper vid fyra och vi satte ihop våran presentation. Säger inget mer än att jag är Oprah och Izabelle är Hitler. Aja kommer nog bli rätt intressant. Kanske kommer mer info imorgon, men idag ska jag inte avslöja något:P

Miercoles?

Nu är jag färdig med min mössa. Den blev lite större än planerat men det funkar. Tycker faktist den blev väldigt charmig ändååå.

Mysse


Idag har jag inte gjort mkt. Vanlig skoldag suger. Först var det matte med en usel mattevikarie. Idag ägnades timman åt att förklara för de som inte fattade. Inte konstigt iofs, läraren kunde ju typ INGENTING. Så typiskt vikarier att skriva formeln utan att berätta om tanken bakom den. Aja efter matten var det språk, alla verkade lite allmänt sega, det känns som om hon försöker att inte ge frågor till mig på nåt vis.  Sen hade vi lunch, lika trög som vanligt. Just nu njuter jag inte av lunchrasterna, vill bara att hela skoldagen ska ta slut så fort som möjligt.. Haha fast i slutet så hände det lite skoj ändå. Tänker inte skriva mer än att "I know who did it!!"

Mentorn var seg som vanligt syslöjden likså. fröken sa en sak förr gången och fick sprätta idag för nu sa hon nåt annat. Ööööh. Sen kom vi fram till veckans läskigaste lektion; C-tyskan. Kan gå och gruva mig flera dagar innan. Läraren är SUPERBRA, men är så rädd för henne:P. Vi slutade i tid och sen har jag slöat och som skrivet stickat klart min mössa.

Read my fingers

Haha


HAHA, ta åt er.

HA!

Screw that jag skrev nyss. FAN vad jag känner för att skriva det jag vill skriva (eller inte ALLT men nästan) Så här kommer det:

Jag är så jäkla less på att folk bedömmer mig på hur jag ser ut och klär mig. Polenresan vet jag inte hur många som har pratat om "hur rosa jag är" m.m.
MEN OCH?! Sen när betyder det att jag lever i en fluffig rosa tjejvärld. Det gör jag inte, jag ser mig själv mer som pojkflicka inuti. Utanpå må jag kanske vara väldigt rosa, använda smycken i massor, måla naglarna, använda lermask osv. Betyder det att jag är tjejig då?
Det tycker inte jag. Jag tänker ju inte som en tjej jue. Det borde vara det som räknas? De flesta tjejer jag känner bryr sig så jäkla mkt om vad andra tycker och tänker om en, inte jag. Eller blir irriterad om folk tycker/tänker/bedömmer mig för mitt yttre. Men som sagt, jag är fanimig mer kille!!

Inget av det jag skrev ser spec. bra ut, men skit samma. Ni behöver inte förstå. Blev bara så jäkla irriterad t.ex. när folk klagar över att folk hackar på folk men ingen noterar hur mycket de hackar på mig vafan. Jag tänker fan heller ändra på mig för det men ar ni någonsin tänkt på hur ni framställer mig?!
"Du går såhär", "Du är rosa", "Du talar såhär", "Du ser ut som en Barbie", "Oj har du sånna trosor, de passar inte på dig", "du är som Paris Hilton". MEN WTF ska ni få mig att se ut som alla er andra eller?!?!

Vill ni ha ännu en klon till våran skola?! Jag sticker ut, jag är MIG. Jag trodde inte att man behövde bevisa att man är sig själv men tydligen. Jag lovar dig att nästa tjej som säger något sådant till mig kommer jag fan att skrika på. Eller skulle kunna köre "real Elsa-style" och börja grina så de får dåligt samvete(The mean kid inside speaking).

Roligaste kommentaren måste ändå vara när jag frågade varför det var så roligt med att just jag hade somnat och de målat mutasch på mig. De hade målat på flera andra men ändå var det mig folk talade om. Jag fick då svaret. "Det är för att du är så liksom så 'perfekt'" Kanske inte exakt de orden men  dylikt. Hahaha, så det är därför ni blir glada?! Ni får EN ful bild på mig och det är eran höjdpunkt. Sorry men jag ser inte det negativa i det?!
Kan någon please explain?

Tankar

JAg känner för att skriva något men vill inte skriva det jag egentligen vill skriva. Så då blir det bara ännu ett lame inlägg...

Home sweet home

Haha nu är jag hemma ifrån Polen, har haft det jätteroligt faktist. Tro det eller ej men leva i buss i typ 3-4 dar är inte så hemskt :P. Eller det beror väl på, skulle kunna fixa en liten sammanställning av dagarna senare.. Hmm just nu känner jag mest för att sova, kan ha nåt med uppackning att göra. Packning ger mig huvudvärk.. Inte bra.

Känner inte alls för att gå i skolan imorgon. Tillochmed vår rektor sa att hon inte trodde att spec. många skulle komma imorgon. Fast man måste ju gå ändå, även om jag gärna skulle slippa våran skola/klass i nån dag extra. ALLA har vart irriterade på varandra. Sen har man ju en del som är mer störande än andra, t.ex. folk som 3 min efter de klivit på bussen måste gnälla och tjafsa med varandra om vem som ska sitta si, sen som ska ha benen så m.m.

Näe nu ska jag nog ta och måla mina naglar tror jag. Juste nu är de hallonrosa, väldigt fina om ni frågar mig. Det var en bra investering i Polen, sitter som berget och kostade inte mer än en tjuga..

Ingen Nalle till Polen

Ingen Nalle.. Nalle får inte följa med, pappa skällde ut mig och sa att jag INTE får ta med Nalle. Undrar om jag typ dör utan honom? jag börjar få resfeber också. Det får jag jämt, samma sak med packningsstress. Den kommer när det är typ ett dygn kvar. Och vad gör jag då? Jo jag skjuter upp mitt packande, bra taktik, huh?

Näe nu ska jag ta det lugnt, kom precis på att jag glömt nagellacksborttagning så ska packa det också. Hmm, behöver jag något mer? Kanske inte. Får de har ju 14 timmar på mig tills bussen går..

Moonboots

Haha nu har jag och mamma varit och köpt nya moonboots, håriga. Jag vet att jag bryter mot vartenda "modelag" just nu men I don't care. De kostade 50 spänn och de ska jag ha på mig nu i Polen. Vi åker imorgon bitti.. Sen köpte vi även Veckorevyn och Glamour så jag har någonting att göra på bussen.

Oj nu kom jag på att jag måste hitta våra gameboy också, det är nåt man faktist kan komma att behöva. Me like Gameboy, men vart tusan har jag lagt dem?! Kommer knappt ihåg vad vi har för spel ens. Hmm måste undersökas..

En lista såhär mitt i packningen...

UTSEENDE


[ ] Jag är kortare än 160cm
[x] Ibland tycker jag att jag är ful
[ ] Jag blir lätt brun
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg
[ ] Jag har en tatuering
[x] Jag är osäker över mitt utseende
[ ] Jag har haft/har tandställning
[ ] Jag har glasögon/linser
[ ] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg (om du vill få mer av sådant res till Egypten)
[x] Jag har mer än två piercingar (ett hål i vardera öra?)
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen
[x] Jag har fräknar

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar
[ ] Jag jobbar
[x] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag gör nästan alltid mina läxor
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan
[ ] Jag underkändes i (eller avbröt) mer än en kurs i fjol
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats (igår stal Izabelle och jag tillbaka våran klocka)
[ ] Jag har fått sparken

SKAMLIGHETER
[x] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion
[x] Jag börjar ännu också gråta av Disney filmer
[ ] Jag har pissat på mej av skratt
[ ] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat
[x] Jag har gråtit av skratt
[ ] Jag har limmat fast min hand i något
[ ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan
[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats

HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom
[ ] Jag har fått stygn på ett öppet sår
[ ] Jag har brutit ett ben
[ ] Mina tonciller har tagits bort
[ ] Jag har suttit hos läkaren med en vän
[ ] Mina visdomständer har tagits bort
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation
[x] Jag har haft vattkoppor
[ ] Jag har haft/har astma

RESANDE
[ ] Jag har kört mer än 300km på en dag
[x] Jag har flugit
[ ] Jag har varit i Ryssland
[ ] Jag har varit i Kina
[x] Jag har varit i Sverige
[?] Jag har varit vid Haldefjäll
[ ] Jag har varit i Japan
[ ] Jag har varit i USA
[x] Jag har varit i Afrika (klurigt det där, min ort låg i Asien men Egypen tillhör afrika)

EFARENHETER
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad
[x] Jag har sett en fallande stjärna
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas
[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss
[x] Jag har sparkat en kille mellan benen
[ ] Jag har varit i ett casino
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan
[ ] Jag har gått "skinny dipping"
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens
[x] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme (misstänker det iaf)
[ ] Jag har krockat i en bil
[x] Jag har skidat
[ ] Jag har medverkat i ett skådespel
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga
[ ] Jag har sett norrskenet
[x] Jag har suttit på ett tak på natten (har för mig det iaf)
[?] Jag har aprillat någon
[x] Jag har åkt taxi
[x] Jag har ätit sushi
[ ] Jag har åkt snowboard

FÖRHÅLLANDEN
[x] Jag är singel
[ ] Jag är i ett förhållande
[ ] Jag är förlovad
[ ] Jag är gift.
[ ] Jag har varit på en blind date.
[x] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar
[x] Jag saknar någon just nu
[x] Jag är rädd för att bli övergiven
[ ] Jag har varit otrogen i ett förhållande
[ ] Jag har skiljt mig
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig
[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit
[ ] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[x] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande


SEXUALITET
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[ ] Jag har varit förtjust i en lärare
[x] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en till mig helt okänd person.
[ ] Jag har kysst en till mig helt okänd person.

ÄRLIGHE
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra
[ ] Jag har smygit ut utan lov (smygit är fel ord)
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol
[ ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden
[ ] Jag kan inte svälja piller
[ ] Jag har blivit diagnoserad med depression
[ ] Jag tar mediciner mot depression
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det
[x] Jag har vaknat gråtande
[x] Jag har somnat gråtande

DÖDEN
[ ] Jag är rädd för att dö
[x] Jag hatar begravningar
[x] Jag har sett någon dö
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord
[ ] Någon nära till mig har begått självmord

MATERIALISM
[?] Jag äger mer än 5 rap CDn
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor
[x] Jag äger något från H&M
[x] Jag samlar på serietidningar (Kollar man under min säng hittar man några hundra Kalle tidningar)
[ ] Jag äger något från Benetton
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay
[ ] Jag äger något från Diesel


RANDOM
[ ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang
[ ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[x] Jag ser på nyheterna
[x] Jag dödar inte insekter (Det ber jag folk gör åt mig pinsamt nog)
[x] Jag svär ofta
[ ] Jag sjunger i duschen
[x] Jag är en morgonperson
[ ] Jag betalade för min rington
[x] Jag är petig med grammatik
[x] Jag är en sportfanatiker ( Liite kanske)
[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar
[x] Jag är bra på att baka
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljus blå
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan
[ ] Jag vet hur man skjuter
[x] Jag är kär i kärleken
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt
[x] Jag äter snabbmat varje vecka (Beror på om Izabelle är omkring)
[x] Jag är bra på matematik
[ ] Jag tror på spöken
[ ] Jag är online 24/7 på msn, även som "Borta"
[ ] Jag har inte lämnat in arbeten och ändå fått 10 i en kurs
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet
[ ] Jag är väldigt kittlig
[ ] Jag älskar mörk choklad
[x] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel
[ ] Jag är bra på att minnas ansikten
[ ] Jag är bra på att minnas namn
[x] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv

Hello Kitty - Roller rescue

Haha gissa vad jag sysslar med nu igen?! Jo jag packar, spännande, huh? Fast denna gång så är det inte för solsemester utan för klassresa. Som jag förklarat innan så är jag världens sämsta på att packa, jag packar alltid för mycket... Iaf idag har vart tråkig rakt igenom, började med engelska, gjorde inte spec. mkt. Läste igenom mina papper om Hitlers barndom. So hade vi men den övergick till att prata om Polen istället och tekniken likså. Jag och Ellinor hann rita lite på vår ritning och var det lunch som spenderades på vår lilla korvkiosk med Izabelle. Matematik och gympa och nu är vi fria :-). Ingen skola förrän om en vecka! Tjoho.

Senare ska jag ner till den lilla och kolla på film med henne och Pattalie. Ska även ta med mitt Hello Kitty-spel så vi kan testa det. Har nämligen inget PS2 här hemma men har på båten och det betyder att jag måste vänta tills sommarn för att få testa det. Så långt tålamod har inte jag dessvärre :P


Izabelle

Nine Days - Absolutely (Story of the girl)

Åååh, jag lyssnar på min absoluta favoritlåt. Kan lyssna på den hur mycket som helst och ALDRIG tröttna, kan gå tillbaka till den när jag lyssnat sönder alla andra låtar. Den är som min bästa kompis liksom. Man tröttnar på andra efter ett tag men bästa vänner består..

Nine Days - Absolutely (Story of the girl)

This is the story of the girl who cried a river and drowned the whole world...


Vad ska vi köpa i Polen?!!

Haha detta fick jag av den lilla för en stund sedan. Haha, konversation mellan mig och Camilla i Vällingby. Har nämligen planerat att köpa en ny diorshow i Polen :D. Prrfect ;). Sen ska jag förmodsligen tillbringa några timmar i deras fitnessroom. Ca 10 kronor timman kostar det, snacka om billigt. Får släpa ner den lilla dit med mig och Camilla är nog på.


Izabelle




Idag har inte hänt mkt. Ännu en dag i våran iskalla skola fast idag så hade vi temadag; inför Polen. Vi fick bland annat lyssna på en kvinna som hette Magda Eggens som var en överlevare ifrån förintelselägret. Misstänker att det bara var jag som behövde sitta med näsduk och snörvla tårögt. Efter skolan tog jag och Sofie sällskap hem (uppför de hemskt långa backarna) och sen fikade vi hemma hos mig ( med fika menas mellanmål med mjölk och flinogr :D)

Första skoldagen :/

Började typ halv tio idag, alldeles för tidigt om du frågar mig. Det började med en "guidningstur" med vår käre mentor Göran. Haha han hittade inte riktigt men han hittade till vårt klassrum och biblioteket iaf. Det är allt som behövs :P. Vi hade matte med en vikarie som verkade tro att vi gick i typ sexan. "När man räknar kan allting hända!". Vi fick "lära" oss hur man adderar bråktal och gör om dem så de får en gemensam nämnare. Hallå vi går i CP-matten eller?


Vi hade språk och min spanskafröken körde på med en gång, vi har redan fått läxa!! Komigen kan man få läxor efter en knapp timma i skolan?! Tydligen.. Dagen flöt på och vi slutade tidigt fårn tyskan. Våran tyskalärare är en riktigt bra lärare. har hon inget mer att förmedla släpper hon en, har hon mer att förmedla frågar hon om man kan sluta tidigare nästa gång. Hon är helt enkelt VÄLDIGT rättvis.


Jag åkte in till Vällingby för att prova en matchande bh till mina trosor. Bh:n satt fult men jag gillade ett spetslinne i samma typ. Och när jag hade provat klart såg jag även ett nattlinne med samma mönster. Superfint. Ska fråga mamma om ett nytt nattlinne :-). Sen sprang jag in på Kicks för att köpa shampo och balsam. Ni vet det där blondshampot från Sunsilk. Men då fann jag mig även en Lumene star effect mascara. Den har jag haft förut, det var min näst första mascara t.o.m. Den är superbra och var idag på 70% rea. Dvs den kostade ynka 33 kronor.

Jag  kom hem, käkade frysta hallon och kollar nu på Las Vegas. Mys.


Greys Anatomy

Hejsan, nu kollar vi på Grey's Anatomy, skojsigt:). Meredith har precis fått reda på att hon har en syster. Annars händer inte mycket, kunde via en blogg hitta en av mina favoritband men jag har aldrig vetat vad de heter. Och sen så hittade jag dem på Youtube så ni kan ju gissa på vad jag lyssnar på :)

Om jag ler, är jag glad då?
Eller kan jag le på låtsas?

Jag ler på låtsas..

Måste bli bättre på rubriker

Helly min dag har vart mysig. Morgonen gick ut på att få upp Izabelle ur sängen genom telefonen. Måste jag påpeka att det inte gick spec. strålande? Hon var klar vid typ ett så då åkte jag, Izabelle och Camilla in till Vällingby centrum. Knallade omkring där med Izabelles söta hund. Sen att inte Izabelle var spec. glad på sin hund kan vi ta en annan gång.

Så vi gick runt och jag hittade en ögonskugga från Viva la Diva som jag tidigare fingrat på inne på Pashion. Så den köptes då det var på REA och kostade ynka 42.50. Kom igen, fyra ögonskuggor i bruna toner med glitter i. Muy beautiful. Izabelle köpte lite stuff på Kicks och sen köpte jag även ett par trosor från Lindex :D

My hair

helluno2


Vi kan ju bortse från mitt ansikte då jag ser lite allmänt soggy ut, men ville bar visa upp mina Wunderbara lockar. Så lär mitt hår bli flera gånger, det är sötare än att göra "riktiga" lockar. Eller rättare sagt det är lättare med  fusklockar, det tar inte lika lång tid..
Gjorde iaf så att jag satt på mig ett diadem (dock ett annat å metall) när jag lockade så jag inte skulle få någon konstig lock fram i pannan. Sen så såg man exakt var lockarna behövdes..

Min dag med lilla julafton och allt

ÄNTLIGEN, har kommit på att det var ett mellanslag mellan url och bindestrecket som gjorde att allt blev fel :-/. Men nu är det fixat.
Idag har jag först och främst sovit ut, sedan när jag gick upp lockade jag håret. Hade lockat igårkväll också men ville ha ännu fler lockar. Det blev riktigt bra och jag såg alldeles prinsessig ut. Satte upp håret med mitt rosa diadem också, jättefint blev det. iaf, satte på mig massa rosa kläder då jag var på prinsesshumör och sedan for vi till mormor och morfar för lilla julafton.  Småkusinerna hade växt massor och lilleman hade lärt sig hockeytacklas (som han inte var sen att demonstrera tusen ggr på mig..)
vi fikade och under fikat sade han de kloka orden

"Elsa är störst av alla kusinerna, Linnea är näst störst..... Elsa är våran Guud"
Haha gud vad jag garvade. I'm the God of the cousins. Jag hjälpte mormor i köket en stund och när jag kom tillbaka hade lilleman påstått att han käkat upp mig och de andra kusinerna fantiserade ihop att de skulle bränna honom på bål (jag älskar min släkt ;P), sen kom problemeet upp att då skulle de ju bränna upp mig med för jag var i hans mage. Haha fantasin flödar.

Sedan var det julklappsöppning, eller asså jag och Lillasyster fick massor med paket medan kusinerna bara fick av oss för de redan fått av varandra.. Iaf småttingarna blev jätteglada för sina pennskrin, pennor och tjuvlarm samt magnetsmyckessats. Se andra blev väladens glada det med (tror jag?) De fick HM-checkar, smycken och nagelklistermärken.
Jag fick som sagt massor av fint t.ex. ett jättevackert rubinrött smyckesskrin, badsalt, ansiktsmask, tröja från Mexx med texten "vintage", örhängen, pengar och ett sminkset från Lumene. Sminksettet var jättefint och jag har vart och fingrat på det flera gånger inne på Kicks. Det var fyra nyanser av bruna ögonskuggor bl.a.  YAY.

Av en av kusinerna fick jag en tvål som luktade såååå gott, funderar på att ta reda på vart hon köpt den och köpa fler produkter (om det finns?) i samma serie. Den passar lite till min bodysplash och scrub från HM men den luktar mkt godare.

Mormor fick de hemmastickade pulsvärmarna till slut och hon blev jätteglad verkligen. Hon blev nog speciellt överraskad över att jag kom ihåg vad hon önskat sig i september. Hon satte på sig dem direkt och gick runt med dem hela eftermiddagen och planerade hon att ha på sig dem på hennes dammiddag som skulle hållas nästa helg.

Vi kollade på våra undervattensbilder, lekte kurragömma, skrattade, pratade, blev  fotograferade och en massa annat. Jag är nog annorlunda från resten av mina vänner för jag ÄLSKAR att spendera tid med mina far och morföräldrar, mostrar, fastrar och mor/farbröder. Och framförallt mina UNDERBARA kusiner.

Sen nu på kvällen var jag och Izabelle ute och gick men det orkar jag inte skriva om just nu iaf. Ha det.

Angry biatch

FAN VAD ARG JAG BLIR, var inne på både min riktiga blogg och min test blogg samtidigt och raderar blogg.se ut min vanliga layout och bär jag lägger till den igen blir det cp. ARGH, kommer du nära så slår jag!!

Tooodaaj

Idag har jag inte gjort så mycket. Knallade runt i pyamas till klockan två för då skulle vi iväg till Kista. Eller mamma skulle men jag fick följa med. Hittade inte så mycket var på jakt efter en klänning. Har hittat en från en butik som hette typ Tessie, ska fundera på saken. Orkade inte prova men det fanns massor kvar så ska göra det någon annan dag. Det var en typisk sommarklänning som påminde väldigt mycket om princessklänningen från Indiska som fanns inne i somras. Den köpte jag tyvärr inte, och har ångrat mig lite. Den var sååå Elsa (har för mig att Izabelle och jag kallade den Elsa-klänningen men är inte riktigt säker). Aja men iaf, den kostade bara 150 kr och är nedsatt från 500 så jag borde slå till, right?

Äh skit samma, palla tänka mer på det. Var iaf inne på HM där jag köpte ett rosa diadem med en rosett på från HM's barnavdelning. GOD BLESS HM'S BARNAVDELNING, hittar alltid massa saker jag vill ha där. lillsyster köpte t.ex. ett par hårspännen medleopardmönster, cute. Och så köpte jag och Izabelle våra lila diadem där också..

Sen köpte jag något till Izabelle och sist men inte minst en hårkam, ni vet en sån där man sätter upp håret med. Den hade jag vart och fingrat på innan jag åkte upp och sedan när jag kom ner var den nedsatt med 50%. God sends messages to me sometimes :P.

Det var allt, massa småkrafs.. Men sen gjorde jag nytta och var inne på apoteket och köpte ny make-up borttagning från L300 som verkligen kan rekomenderas!!

Helvettesnatt..

Inatt har vart hemsk, jag kunde inte somna förrän två, jag låg och funderade en massa. Jag gillar att fundera..När jag sedan somnade sov jag oroligt till klockan fyra. Mensvärk, säger inget mer..
Kunde inte somna om, tog tablett och la mig för att kolla på tv. Vid sex gick mamma upp och jag somnade om, sen sov jag till tio.

Uusch jag är inte gjord för sånt, jag gillar attt sova.

Balen närmar sig (i mitt huvuvd iaf)

HAr inte blivit bättre under dagen. Däremot har jag även ont i huvudet numera.
HAr läst lite bloggar, vilat, spelat the Sims och kollat runt efter balklänningar. Kom på att det är dags att börja leta så mamma ska få följa med någon dag till Ålsten.
Jag vill ha en roosa, ljusrosa. Figursytt liv, axelbandslöst, jättevdd i kjolan och massor med tyll ovanpå underkjolen. Någon som sett en sådan?
När inte jag heller..

Håret ska nog vara utsläppt plattat eller lockat, eller sättas upp med en tiara. Jag har STORA planer. Sen ska man ju hitta någon att gå med. Hmm.. Näe det återstår.

Snuvig

Bläääh idag är jag snuvig, hade planerat att åka till skopunkten borta vid Ulvsunda. Mamma och pappa jobbar en bit därifrån så då skulle jag kunnat få skjuts hem. Men som sagt, just nu känns inte det spec. aktuellt. Får krya på mig. Så länge blir det spela "The Sims". Å ja jag vet att jag är barnslig men skoj är det.
Need for Speed hängde sig igår så vägrar spela det på ett tag :P

Klänning

Hello hoe
Klänningen är ifrån Ellos och är otroligt söt. Denna vill jag supergärna ha, hoppas bara mamma går med på det. Hittade massa andra fina men deras hemsida hängde sig konstant så jag gav upp..

För övrigt hittade mamma ett kuvert med ett presentkort på bokhandeln. Har fått skvallret om att det var för novelltävlingen^o). Aja jag tror jag vet vad jag ska köpa, bye.

Ha-begär

När jag kom hem efter vår shoppingrunda hade jag stort begär efter Ramlösa. Mer än vanligt Dvs.
Jag mådde illa för att jag inte fick någon Ramlösa så jag sprang runt i toda la casa på jakt efter Ramlösa. Till sist hittade jag två flaskor och drack typ en halvliter på en gång.
Näe nu ska jag ta och spela bilspel, Need for Speed Porche väcker begär just nu..

Några av mina inköp

Idag har jag vart med Izabelle i Vällingby, det var mysigt. Det var ett tag sen vi sågs och jag har blivit lite brunare och hon har... Jag vad har du blivit Izabelle?
Det lämnar jag över till dig att klura ut. Vi hade iaf det jättetrevligt, hon köpte massa saker som hon 'behövde'. Men fina grejer blev det. Sen köpte jag ett par bruna knästrumpor, bodyscrub, bodysplash och ett armband.

Hello hoe


Bild # Ett: Mitt nya armband som Izabelle fann åt oss inne på Lindex i Vällingby. Det är helt U-N-D-E-R-B-A-R-T.Det blir mitt och Izabelles kompisarmband XD

Bild # Två: Min bodysplash och Bodyscrub ifrån HM. De luktar helt otroligt. Luktar rent, tänk tvättmedel med inslag av blommor. Doften  lär cäl inte hålla så länge men ändå..

Bild # Tre: Jag och Lillasyster på nyårsafton.

Bild # Fyra: Mormors gamla pumps som jag har fått ärva, insåg ju att jag visst har pumps men de känns för fina och speciella för att ha som slit-och-släng-skor. Syns inte så bra men det är iaf i lack med en stor rosett framtill och klossklack. SÖTA!

Today & nyår

Hmm vad tänker jag skriva om, har inte gjort något speciellt idag, suttit och degat framför datorna och kollat igenom bilder..
Vid middagstid kom farmor över hon hade med sig en perfekt kladdkaka och jättegod fruktsallad :-).
Pappa kopplade in datan till projektorn och så hade vi fotovisning..
Väldigt mysigt var det..
Farmor fick tre små julklappar också, en ask med stenar på, ett hänge med en starstone i brunt och en kortlek med fiskar i röda havet.

Imorgon ska jag ringa Izabelle TIDIIGT och få iväg henne med mig till Vällingby, lite mellandagsrea måste man ju kolla in, right?
Hoppas på att hitta några fina pumps. INsåg på nyårsmiddagen att jag inte har några riktiga pumps. Sandaletter med klack i all ära men pumps behövs!!

Angående nyår så kan det nog ha vart en av de bästa nyårsfiranden jag vart med om :-).
Vi gick dit vid åtta då var det mingel och fördrinkar. När vi kom in så var det typ en liten röd matta som man fick gå in på medan 20 pers hälsade och log. Alla tjejer fick en blompinne med ett hjärta på och killarna ett litet hjärta som sattes på skjortan. Fasten hade temat "Love and Peace". Hela foajén var fylld med bord och stolar som var inklädda i vitt tyg och röda rosetter.
Vi hamnade vid ett perfekt bord precis framför scenen. Vid vårt bord satt även en engelsk familja och en mamma och dotter från Swe. Vi hade jättetrevligt och buffén var superb. Efter dansade vi och vid nyårsslaget släppte de ut hundratals ballonger från taket. Hela alltet var supermysigt och mycket mäniskor var det också, kanske tusen pers eller nåt. Aja PERFEKT säger jag bara.

Jag skulle kunna gjort som resten av Brommaborna och supa skallen av mig på nyår, men detta passar mig bättre :D

Fiskar

Nu kommer tre av de sexhundra undervattensbilderna :-)

jag med fiskar
Jag med fiskar som smakar på mina fingrar ;)


ful fisk
Den fula fisken :-/. Förmodligen en blåsa upp sig fisk..


4 gula fiskar
Vet inte vad de heter men vet att de inte var skygga. De åt bröd ur handen på mig och smakade på både hår och fingrar :P

VG

BTW så kan jag meddela att JAG fick VG i gymnastik. Ja detta låter väl inte helt fantastiskt men för att vara jag så är det unbellivable.
Asså kommer räkna bort det betyget och nåt mer ändå men asså inte G i gympa :-)
Sista G.et borta :-)
Det var det som var mitt mål med terminen:D

HEMMA

Nu är jag hemma igen efter två soliga veckor :-)
Har haft det jättebra men pallar inte skriva om det. Senare kommer bilder från kamerorna. Pappa köpte en digital undervattenskamera så även om ni inte är intresserade av fisk så lär ni få se en hel del sånt :P


RSS 2.0