España

Hej då Stockholm för om några timmar drar jag till Vinarós, Spanien, för att passa barn. Håll tummarna för att ungarna är snälla, bra väder, internetuppkoppling (=uppdatering) och att jag inte blir kidnappad. If that's the case, then bye kära läsare.



Kom ihåg mig så här; glad, sminkad och fixad (inte som jag brukar se ut i skolan med andra ord)


Glad midsommar


(i efterskott, med betoning på glad)


Finaste kransen!!


Spanien snart!

Shit, om 9 dagar sitter jag på ett plan till España för att vara guvernant (hehe, fancy word there) i fem veckor! Ska bli sjukt kul men har tusen saker att göra innan, allt från åka till skolan och hämta betyg till att klippa mig (vilket jag ska göra nu, ska dra om en kvart:)). Och så var det midsommar också. Btw en fiskmås sket mig i huvudet igår... Tänkte att det är sånt man bör notera och komma ihåg? Det ska tydligen ge tur vilket jag hade senare den dagen då några gäster spillde ut ett helt glas ramlösa över min baby (nu med namnet piggvar). Har suttit med hårtork etc. men nu funkar det som vanligt *pepparpeppar*.


Bokmalen i paradiset

Främsta anledningen till att jag är lite off är nog (förutom kronprinsessans bröllop) att jag läser en massa atm. Läste ut boken "Vindens skugga" av Carlos Ruiz Zafón igår och nu kör jag stenhårt med den spanska boken "Sin noticias de Gurb" av Eduardo Mendoza. Duktig tjej! Den är på spanska och handlar om nån utomjording som tappat bort sig (utklädd till människa) och nu letar hans utomjordingkompisar efter honom. Nyss körde kompisen ner i ett dike? Okej, jag förstår inte riktigt allt (http://www.wordreference.com) av alla dessa rymdtermer med det går sakta men säkert framåt. Flytande spanska tills nyår 2011?


Problem i paradiset

Pappa - Hur många fruktskålar har du egentligen?
Mamma - Det här är en lökskål.
Pappa - Jaha...

Intensiv vecka

Jag ska påbörja ett studentinlägg snart men det går lite långsamt to be honest. Dagarna efter den åttonde har jag iaf hängt med kompisar, mys. Onsdags var det Marcus mottagning, innan kom mina gamar Emilia och Anna över för att käka rester. Goodie. De chillade kvar hemma hos mig tills vi drog till Berns (vad hände med vakterna på Café Opera?). Hade sjukt höga tankar om stället då jag aldrig vart där men näe.. Salongerna där uppe är fina men lokalen där nere (där musiken var slightly better även om den var rätt dålig den med) luktade kiss, det läckte in genom det låga taket och var allmänt sunkigt..

Torsdag var det skolavslutning, kom lite sent men hann nog se allt väsentlige iaf. Tillbaka till skolan, fick betygen, riktigt nöjd faktist. Sedan blev det till att rusha iväg till Linneas utspring, hann precis! Flak (där jag träffade på Linn, Johanna, Tobbe och två andra KG-tjejor, namn?). Hem till dem och käka, spela kubb, hänga. Lite drama hanns med över telefon. Bra kväll ändå.

Fredag chillade jag hela dagen! tog väl nån promenad kanske? Sedan var det ut med Emilia, Anna, Laura, Karro och hennes kompis till V. Galet kul kväll som slutade på wr (efter ett stopp på hells) utan Laura då vi tappat bort henne men ändå hade hennes väska? Allting löste sig till sist. Galet kul kväll! Heeem och sooova!

Lördags var jag så sjukt seg, farmor kom över så hängde med henne och spelade maomao. Hemmagjord pizza till middag och sedan åkte jag med Anna och Emilia hem till Annas kompis Ida där vi mötte upp Laura och Ragna. De skulle ut men jag chillade bara där och njöt av sällskapet!

Söndags var det upp tidigt för att åka med mamma och Fildus till Arlanda. Hon är på språkresa nu, Frrraaancce. Jag och mamma har varnat för fransoser, vet inte om det gick hela vägen fram. Efter Arlanda åkte vi vidare till min moster (uninvited) och chillade lite för att sedan hänga på dem till Täby C. Hittade min Plånbok!!! Fortfarande sjuuuukt nöjd med den. Love it!

Igår började jag med att skypea med min barnvaktsfamilj i Spanien, eller bara mamman då. Vi kirrade lite resedetaljer, åker ju om två veckor! Iiiih! In till Stadsbiblioteket med Emilia för att låna "Sin noticias de Gurb", vidare och fixade diverse. Hem till farmor för att lämna över mitt projektarbete och hjälpa till lite med datorn och skrivaren. Emilia, Ragna och Karro kom över på kvällen för smoothie och häng. Jag och Emilia ses inte förräns i Augusti igen... Tror jag hinner träffa Ragna innan jag drar dock!


I found It



Har letat land och rike efter denna plånbok. Såg den först i Rom när jag och Ragna var där, tänkte att jag inte skule köpa den då jag fyllde år 7 dagar senare: "jag kan köpa den hemma i Sverige istället". Fanns inte i Sverige, de ringde runt till flera butiker utan resultat. Jag mailade till huvudkontoret i England, inget svar. Åkte till Hamburg, nope. Shabnams kusin var i England, ingen plånbok. Nu hittade jag den i Täby Centrum. Lycka!!

Segsegseg

Uppdateringen om studenten kommer! Är bara lite seg just nu, känner att jag behöver sova ikapp lite då vi ska ut ikväll. Anna är ju i här i Suecia, ska med andra ord bli sjukt kul!! Men först nap och kanske ut och jogga? ehhhh?


Jag har tagit studenten!



Lite smått nyvaken men galet lycklig. Har precis kollat på alla fina presenter ännu en gång, allt från ihopfällbara skor till en liten acer-dator. Känns ganska sjukt, jag har tagit studenten. Dagen igår var helt fantastisk, allt klaffade, t.o.m. Annas hemliga arrival. Berättar mer senare! pusss

Studenten imorgon!



Nu har glad tjej övergått till taggad tjej! Lyssnar på LMFAO och taggar inför imorgon. Idag var det fotbollsmatchen, tjejerna vann, första gången på 5 år. Fildus var målis, gick bättre än förväntat.. Killarna förlorade. My opinion är att de vann pga att de filmade hela tiden, sista målet sparkades in på en straff som inte borde blivit utdelad... Förstörde min dag lite faktist.

Gubblunch, maten var sådär, sällskapet var bra, talarna var tråkiga. Engelska sektionen är mycket mer genuina än svenska. Körarna sjöng asbra som vanligt. Inget nytt. Sedan var det hem och laga mat. Nu ska jag städa lite mer. HAr nog aldrig vart så rent här hemma? 16 h och 13 min kvar!

Nöjd tjej


Mitt glada, blåa, tyska nagellack



Är så sjukt taggad och glad atm. Lyssnar på baby you can drive my car, kanske är en av anledningarna till humöret? Och sen självklart att de förmodligen kommer riva flakförbudet helt imorgon bitti. Har mailat och haft mig och verkar som att de troligtvis inte hinner sätta upp skyltar (och därmed få förbudet att gälla) förrän slutet av veckan, och om förslaget går igenom kommer det ändå bara handla om området runt Sergelfontänen.

Jag och mamma har fixat hela dagen, städat, tvättat utemöbler, lagat rostbiff, fixat med dukar, diskat och räknat bestick etc. Heltidsjobb. Nu är det bara fixa maten, duscha och bädda om sängen typ. Lite så iaf. Ska nog ta och hoppa in i duschen strax, fotbollsmatchen mellan svenska och internationella imorgon följt av gubblunch. Jag är lite nervös to be honest, om 2 dygn är det massa folk här på min studentmottagning. Vart tog tiden vägen?

Argh, trafikkontoret, go to hell

Vaknade på båten imorse, käkade lite frukost och la mig för att sola. Härligt. Sedan var det hem, städa halva övervåningen, organisera upp maten inför tisdag, montera bord och därefter iväg mot Citygross för att  handla maten med mamma. Hem och sen ut på middag med farmor på Kalaset (som för övrigt har gått ner sig rejält. hej populäritet=hej då service. Suck. Mitt i allt detta har det kommit upp tusen artiklar om att det inte kommer få åka några flak i Sthlm City från och med måndag. Jag tar studenten på tisdag. Är galet arg, ska dit för demonstration på måndag morgon. Trafikstyrelsen is going down.

Massor att göra

Sista dagen med "lektioner" idag, jag dissekerade innehållet av en... get(?). Note that jag, som aldrig vidrört rått kött pallade med både att skära upp lungor, stick ett finger igenom the aorta och känna på gethjärna. Wow. JAg är sjukt imponerad av mig själv. Någon som kommer ihåg koögeincidenten i nian? Eh... yeee.

Iaf. Igår var det Skansen med T&C, Ragna samt hennes ungar. T&C skötte sig exemplariskt, inget bråk, ingen som sprang bort, inga tårar och bara lite stubbornness i slutet när de var trötta. Riktigt lyckat, vill inte lämna mina små änglar. Filar fortf. på deras present, den ska bli bra. När deras pappa kommit hem satt vi och snackade ett bra tag och sedan for jag iväg till Sollentuna, hem till Ragna för grillkväll med klassen. Mys.

Då myggen tog över gav vi upp och gick in, jag och Roy, Daniel och Babak drog till Statoil för att kirra efterrätt/tanka. Träffade på Viktor, sjukt länge sedan, 2 år? 1 år? Slaggade hos Ragna och imorse var det till skolan för biologilektionen och sedan flakskynkemålning. Tror det kommer bli sjukt bra! Hemåt, baka mer bröd (har bakat typ 8 limpor nu, hur många behövs egentligen?), duscha och sedan ner till Sofies mottagning. Mysigt. Matilda: "De är en så mysig familj!". Nu är det båten för nattvakt som gäller!

Studenten om 6 dagar! iiihhhh

Ahh, chilll. Eller nej. Städa. Bakade precis två kladdkakor till och har städat hela rummet, dammtorkat t.o.m. Imponerande? Well, ska kila ner och hjälpa mamma städa där nere strax, vi har galet mkt att göra inför mottagningen. Men nu räcker det nog mad kladdkakor iaf? eller? Vill hinna baka ett par brödlimpor till också men får se hur det går med det. Skulle egentligen haft knytkalas med klassen på historian imorse men kändes rätt värdelöst iom att jag ska ha picknick med spanskan klockan 3 och inte har något däremellan...

RSS 2.0