Reserv.

8/7-2010. Dag 9. Torsdag.

Vi åkte hem runt 11 igår, första gången som jag tror mamman pratade med en småirriterad röst med mig (tydligen var barnen trötta). Kom inte hem förrän kvart i 12 snåret dock då vi behövde åka och tanka och sedan körde vi en extra runda, tutandes, i kvarteret. Vet inte riktigt för vem, om det var för mamman eller för barnen.

Vaknade rätt tidigt så satt med den äldsta pojken och gjorde tareas (uppgifter) typ wordpuzzels med ord som ”cake, candle, present”. Han är duktig och snäll faktiskt. Synd att de inte är lite lugnare (alt. Inte knarkade socker) då tror jag vi hade kunnat bli sjukt tajta. Har inte sett dem sitta och rita för skojs skull en enda gång... I.e. När får jag visa mina talanger inom vika pappersbåtar, måla prinsessgrodor, och hitta på annat pyssel. Föreslog inför igår att vi skulle måla egna banderoller då deras var i Spanien. Antingen hörde/förstod de mig inte eller så ratade de mitt förslag genom att ignorera mig..

Den yngre vaknade så jag satt och läste lite i Sin Noticias de Gurb. De for runt och lekte och sedan kom morföräldrarna över med lilla M. Lunch blev kyckling med ris i currysås (som skulle inhålla äpple varav morfarn fick åka och handla äpplen då jag käkat de sista som mellis...Got no else to blame. De där barnen äter inte frukt om inte mamman tvingar dem.). Lilla M och morföräldrarna drog, barnen framför en film (denna gång satte jag på subtitles på engelska) och jag gick och la mig, sov i en timme, hörde hur de höll på att göra sig redo för tennis. Kom fram till att jag faktist inte vart feberfri i mer än ett dygn så somnade tyst om igen. Heh.

Vaknade upp igen en timma senare och gick upp för att läsa lite (sin noticias de Gurb) och sedan för att hämta ungarna. När vi kom hem frågade jag mellanungen, P, vart det fanns papper, han tittade på mig och halvskrek ”jag tänkte inte göra några övningar, jag har gjort mina övningar!”. Frågade lugnt och snällt ett par gånger, han sprang iväg till mamman (som för övrigt bara upprepade det jag sa, i.e. Ingen inkorrekt språköversättning.) Snorunge. Aja, mamman berättade iaf så jag visade den äldsta, kan kalla honom L, hur man viker flygplan, loppor, helikopter etc. right back at you snorvalp P.

Chill och sedan middag, sallad till oss och pasta med överbliven currykycklingskysås till barnen. Hennes sallader är sådär to be honest. Säkert mycket bättre än många andra här men är bara sallad tomat, ibland avokado och lite valnötter. Och sen ibland ost och torkad skinka. Vart är äggen, gurkan, paprikan, rädisorna etc? Hon avslöjade dessutom igår varför hon dricker så mkt kaffe. ”Vet du varför jag dricker så mycket kaffe Elsa? Det får mig att bli av med hungern!”. Hon är lite för inriktad på vad som är fett och inte, hon borde kolla mer på vad hon köper om hon vill bli skinnier (men hon är helt klart i riktigt bra form!) typ mörkt bröd? Osockrad yoghurt? Aja whatever. Längtar mest efter den svenska maten atm. Ska få henne att köpa lite köttbullar eller nåt! Sen var det iaf gå med soporna och sen sängen. Nu tänkte jag spela lite Hjärter (heheheh, har blivit mitt favoritspel medan jag var sjuk) och läsa lite (Ängelens lek som jag fick av faster m. familj i studentpresent)

 

9/7-2010. Dag 10. Fredag.

Blev inte av att läsa igår, överförde lite bilder o gamla filmer från mobilen ist. Hittade massa filmer på mig och Fildus när vi bråkar, sjunger, dansar, äter etc. Hehe. Drömde att hon dog härom natten, sjukt jobbigt. Vaknade upp och visste inte vad jag skulle ta mig till, vad som var upp eller ner. Feberyra?

Blev iaf väckt av L imorse vid halv 10. Hehe, skönt att P sov. Mamman skulle iväg och handla så jag käkade frukost, P vaknade, och de gjorde sina tareas. De lekte en stund men sen återvände de till sina kära Nintendo DS, de får spela 30 min per dag (kanske blir lite mer när mamman är borta...). Skönt ju, får lite tid att läsa och ta det lugnt. Idag blev det iaf mer först orkade inte jag underhålla dem så lade till en 10-20 min, sen vägrade de sluta när jag sa åt dem. De skulle ”bara spela klart den här banan”. BS. Tillslut, precis innan jag hunnit bli arg, gav de upp.

Poolen i nån timma, vattenpistoler, apan i mitten etc. Gick upp när mamman kom hem från el supermercado (runt 12) där hon varit sen 10 (jösses). Hon har köpt havregryn åt mig nu, finally kan jag äta någorlunda frukostar! Barnen lekte och efter ett tag kom morföräldrarna och lilla M över. Mer bad för deras del=mer läsa för min :) Helt plötsligt hörde jag morfarns ”oyoyoyyy”, gick för att kolla vad som hänt. P hade slagit sig lite när han hoppa i poolen. Han kommer upp, gråtandes, och det första han säger är att det var L's fel. Obviously not då L var på andra sidan poolen (back up witness, morfarn som sa detsamma). Åååhhh, inte ens när jag vill tycka synd om honom för att han har gjort illa sig kan jag göra det. L blev lite småsur, P sprang till mamman ”maaamaaaaaaa, det var L's fel!!”.

L är cool ändå, det enda han gjorde var att säga till morfarn, ”ahhh... min bror ljuger jämt...”. Sedan var det iaf lunch (efter att P ännu en gång grinat då han och lilla M bråkat. De flesta av bråken sker på samma sätt. P provocerar lilla M till att göra nåt genom att putta, ta, småslå i smyg. Sen när hon, som antingen tycker det är en jätterolig lek, eller blir arg över att han jäklas, ger igen börjar han böla och springer till mamman.).

Blev kycklinglevergryta med ris och stekt ägg till lunch, var bland det äckligare jag ätit faktiskt. Höll god min och åt lite men de insåg ganska snart att lever inte var min grej. Hasplade ur mig någon ursäkt om att jag inte tyckte om konsistensen (true though. Var som modellera typ.) Vi ritade lite, de drog till tennisen, jag och mamman till byn för att fixa med Spanien-tröjor inför söndagen. Passade på att dricka lite kaffe (heh, de-caf. Till mig. Klockan var ju över 3..) och köpa vykort. Så nu har jag suttit och skrivit ett till mina gullungar T&C. Måste bara få tag i internet så jag kan fixa fram adresser!

Chillade hemma tills dess att de kom hem, föräldrarna drog för att spela tennis, barnen badade, P pekade finger åt L, gissa vem som skvallra för mamman? Hah P, 1-0. Käkade middag. Blev korv. Jag åt en bit men ljög sedan ihop något om att jag inte var hungrig, drack lite gazpacho, käkade några bitar paprika och en macka. Ärligt talat var korven inte väldigt äcklig men tanken av att det var korv.. njäe. Visade lite bilder från midsommar/mobilen på datorn efter. Slocknade vid 1.

 

10/7-2010. Dag 11. Lördag.

Vaknade innan barnen för första gången! Ah, skönt. Speciellt då ungen P sov tills 11, i.e. Slapp honom vid frukosten. Annars har dagen gått smooth. Jag och mamman åkte in till Vinarós för att fixa med Spanien-tröjor inför matchen imorgon, köpte grillad kyckling med pommes frites och åkte sedan förbi barnens farmor som opererats. På väg dit förklarade C att farmorn var rätt knäpp och att ibland är hon jättesnäll och ibland släpper hon inte ens in C när hon kommer. Som tur var var det en bra dag så vi blev insläppta och satt och snackade en stund.

Hem, lunch, bada, chilla. Jag har bondat med lilla M hela dagen, plaskat i poolen och sprungit runt. Tupplur. Duscha. Skulle iväg till Peniscola (en annan by som bland annat har en gammal fästning) för middag men på vägen pratade vi med Cs bror och de skulle till en annan restaurang i närheten så vi drog dit. Låg precis vid havet (ie mitt på stranden), massor av fiskrätter. Vi började med tapas (Navajas är skitäckligt!) och sedan caldo con arroz (typ paella fast mer buljong).

Vid 12-1 hade vi käkat klart och åkte iväg till Peniscola för att kolla i de små stånden som höll på att stänga och titta på utsidan av fästningen samt den gamla byn. Var inte sådär jätteimponerad to be honest, är svårt att slå svenska välbevarade fästningar, borgar, kyrkor och hus. Kom hem vid 3 och slocknade på 3 sec. Första dagen med smink!

 

11/7-2010. Dag 12. Söndag.

Vaknade av mitt alarm vid halv 11 för att ta min antibiotika, L kom och väckte mig igen vid 11 då jag skulle iväg till stranden med Cs brors, Os, flickvän, T. Havregrynsgröt till frukost och sedan stranden. Tillbaka till huset vid 2-3 tiden då det var bad, chill och sedan paella. Kanin, lever, bläckfisk och annat oidentifierbart men inte mycket skaldjur (däremot käkar vi alltid typ 2 kilo blåmusslor innan paellan). Jag slocknade efter maten, vaknade lagom till fotbollen nere på tennisklubben. Inga mål första halvlek, Spanien var bättre helt klart men sjabbade ner sig till och från. Holland spelade riktigt fult och Spanien anammade självklart taktiken.

I halvlek var det iaf dags för tapas, gott! Inga mål andra halvlek. Lades till 30 min och Spanien klämde äntligen in ett mål (efter tusen skott som nääästan satt). Extas. Cava. Dans. Sång. När det äntligen blåstes av blev det fest, sedan iväg mot bilarna och ner till stan för att köra runt och tuta. Hämtade upp lilla M också som tyckte det hela var mycket festligt: ”Epañññaa”. Viva España! Bra dag, sol, paella, tapas, fotboll och cava. Allting avslutades med ett dopp i poolen och sedan sängen!

 

12/7-2010. Dag 13. Måndag.

Vaknade relativt tidigt, frukost (numera alltid havregrynsgröt), göra tareas med L, chilla med lilla M etc. De badade och lekte hela morgonen så jag passade på att skriva vykort! Till lunch blev det överbliven paella med morföräldrarna, gott! Barnen lirade nintendo, jag chillade, satt och pratade en stund med deras mamma. Somnade en stund. Vaknade av att lilla M vaknat. Iväg med barnen till tennisen. Hem. Pappans syster kom förbi. Dusch och sedan kom O&T och hämtade mig.

Tanken var shopping men hamnade på ett café ist (hehe, med internet. Undrar vart jag kommer dricka kaffe numera?) Visade massa bilder på fb och berättade om allt från svenska skärgården till svenska studenttraditioner. Sedan hem till morföräldrarna, iväg och käka middag med morföräldrarna, T, O och lilla M. En tyskägd restaurang vid namn tictac. Såg några svenskar också! Sedan hem och i säng.

Eller nej, när jag kom hem bråkade ungarna. P var skitsur, som vanligt, och bölade över att han var två år yngre än L men att L nu är 8 och han 5. Iaf, skulle förklara för honom, på spanska, varav han håller för öronen och vägrar lyssna. Varje gång känner jag för att lappa till honom alt. Berätta för honom vilken oduglig mes han är. Men nej, håller mig till att muttra skitunge tyst för mig själv...

 

13/7-2010. Dag 14. Tisdag.
Vaknade, chillade, gjorde tareas. P ägnade morgonen åt att ignorera mitt "good morning" och jag med att avstå från att spotta i hans frukostmjölk. O&T kom över på lunch. Chill och sedan iväg ner till stranden, café, chilla, iväg till morföräldrarnas hus där jag sitter just nu. Har kollat på studera.nu och jag står som 8e reserv till 10 platser ie det blir inget barcelona för mig i höst. To be honest vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Är antagen till Linköping men vill ju inte gå där så vet inte riktigt.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Spännande läsning! Vilka är O och T? Har du inga fasta jobb-tider? Mkt softande verkar det som när man läser, eller var det för att du fortfarande var sjuk? Haha, korv, kanin och lever!!! Du har då verkligen fått smaka på olika delikatesser! Ser fram emot när du kommer hem och lagar lite spansk mat åt oss. Ikväll ska "grannen" laga indisk mat till oss alla! Jag har fått hedersuppdraget att koka ris. Vi längtar och saknar dig och är lite avundsjuka på allt du får uppleva! Pusselipuss från mamma, pappa och Matilda.

2010-07-15 @ 17:57:02
Postat av: Haakonbeatrice

I enjoyed my visit. Greetings from Germany

2011-09-06 @ 08:09:30
URL: http://haakonbeatrice.blogh2o.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0