Josefinarens inlägg



Eftersom Jossan älskar att läsa om hur andra människor har lagat mat (gärna superenkel mat som de lyckats få att se avancerad ut) så lägger jag nu upp ett sådant. Let's call it bulgur-risotto med kräftstjärtar för en. Like it.

Koka bulgur, med en nypa salt lite på känn sådär. stek bitar av paprika, urkärnade(?!) gurkor, tomater, lök och vitlök (gotta smell nice inför barnvaktsungarna) i olja. Återgå till bulgurn som du insett har kokat över under tiden. På med gurkmeja och någon pepparmix, peppra grönsakerna med svartpeppar och salladskrydda. Ner med allt i samma bytta, i med några kräftisar och klart!

Jossan, jag hoppas du sparar detta för det blev gott, faktist. Hela poängen var iofs för att få dig att inse att om tom jag kan skriva en sådant inlägg så är det inte prestige att lägga ut matrecept! Over and out.

Lovplanz

Ahh, äntligen lov. Mitt sista höstlov dessutom, galet. Har planerat att jag vill göra massor med saker men måste plugga också, segt. Annars är det Uppsala, träffa Fanny, middag med Izapissa o Naths (hey what do u say bout that?), ikea, sitta barnvakt, gå på maskerad, middag med släkt, chilla med Lelle, träffa Erik, gå på bio och KMKu-möte. Tjena att jag kommer hinna med allt det.. yeye get started.

Zhou, Qin och Han

Glöm allt jag har sagt om att jag har pluggandet under kontroll, sitter här med ångest i klass med den jag brukade ha i åttan-nian. Inte fan kan jag memorera kinesiska namn? Min västerländska hjärna ser ingenting i Liu Bang, Shi Huangdi och Laozi. Det funkar inte. Nu sitter jag och läser från min prickade hand som får vara min lösning tills imorgon. yay.

Schkula

Sitter o chillar på Jossans webdesign. Sov hos henne inatt och insåg sen att hon började 08.20 och jag 09.50, wuho. Näe men är rätt chill ändå, hennes lärare är typ snäll mot mig. Borde egentligen sitta och göra spanska, biologi eller historia men pallaaar inte. Ikväll blir det iaf historiaplugg, har läst och typ lärt mig de fyra första kapitlerna så har bara ett halvt kvar.party.

Welcome to the sweet side of life

Chill dag, läser historia och skriver ner frågor och svar till texten. Shit, har inte pluggat så sen typ fyran eller nåt, men det finns en tid för allt. Har dessutom en plan för spanskaredovisningen som är på onsdag. Grymt, det rullar. Lov om 5 skoldagar, studented om 133 skoldagar. Life's kind of sweet.

Dear internet

Uäh, kollade precis klart på "Nätet" som gick på sexan. Sjukt obehaglig film, den klår lätt skräckfilmer i min mening. Handlar om en tjej vars identitet blir stulen, de som stulit den har hackat hela amerikas datasystem och alla är emot henne. Näe usch, obehaglig säger jag bara! Lovar att jag kommer drömma mardrömmar :/

Note to self, need a bigger bed.

Fett otaggad på helg om man kan säga så? Vill bara chilla hemma, planen var att dra iväg på nåt shit ikv men tror jag bangar. Fett trött. Igår var jag iaf på musikalen "Hairspray", helt okej, överdrivet överdriven och lite för lätta skämt. Dessutom var allt på svenska vilket kändes jättefel (mer fel på mig iofs), att göra om texten till musikalsånger är ju dömt att misslyckas (fan vad "dömt" ser konstigt ut). Sen chillade jag o Jossan här hemma o hon slagga här.

Sovmorgon

Kör på sovmorgon de luxe idag :) Klassen körde omröstning på msn igår om vi skulle gå eller skita i första lektionen (skulle haft bio, läraren borta ->fysik ist och han trodde inte vi hade nåt så..) så börjar 11.20 ist. OM det inte blir så att jag skiter i engelskan också för att följa med pappa och köra bort båten, aldrig at jag bangar på att åka båt. Spanskan kl 3 ska jag iaf gå på :)

update: det snöar. kul.

Klassfoto



Wuho, har äntligen fått skolfotot. I like it.


Geek

Börjar få ordning på pluggandet nu, har någorlunda koll på historian, tyskaprovet är tydligen imorgon så det ska jag plugga under kvällen. Spanskakapitlet har jag bara ett par sidor kvar på så det fixar jag på tuben imorgon. Livet rullar. Chill helg btw, fredags käkade jag middag hos Jossan sen drog vi till Ragna och kollade på idol med henne, Emilia och Farre.

Upp tidigt på lördagen, chill, drog in till stan med Emilia, chill. Hem till farmor för att hämta böcker och lämna proviant, hem, käka, iväg till "Copperfields" för att kolla fotboll. Segt, Emilia var tvungen att dra, Swe förlorade mot Danmark (för den som missa det) och jag åkte hem och tjurade. Glassincident vilket slutade med cykeltur till Råcksta och sen slockande jag på soffan. Söndagen var det chill och plugg.


Bild från Skansen i våras. Älskar färgerna


Guess what's up?

Pluggsöndag som vanligt. Sitter med historian, tänkte fixa färdigt allting tills imorgon. Sedan är det tyskaprov på torsdag (tisdag?), läsa ett kapitel spanska, skriva en spanskatext där jag använder en sångtexts betydelse i filmen volver som grund, läsa lite om dna inför biologin, skriva ett blablabla-brev till engelskan och pilla lite på projektet. Det är veckans plugg iaf, kommer nog mer. Kulkul.

Fjärde maj

140 skoldagar kvar, that is 28 veckor med skola kvar. Galet! Ni som känner mig, ie all of u guys reading this, boka in den 4 maj för då har vi vår skiva. Ska fixa mer info om den men min klass är lite...efter.. Sjukt trött på hur hela den delen av vår student hanteras menmen.

Update: Det finns nu ett event på facebook. Accept my invite peeps

Pluggish

Trött! Passat barn idag, 5h fattigare, 5h rikare. Gick riktigt bra faktist, slutade med att jag somnade när jag nattade dem. Vaknade upp någon timma senare, 5 min innan föräldrarna kom hem. Sweet. Annars är jag mest superstressad hela dagarna nuförtiden. Historia och biologi, för mkt att göra, för lite tid. Tror vi har läget under kontroll nu iaf. Suttit och pluggat bio nu, har läst nästan allt, ska gå igenom mina highlights och notes imorgon och så är provet på torsdag.


Buena suerte abuela.

Sjukt mkt plugg nu i veckan, ska passa barn imorgon med snyggbert så vi hinner med lite extra plugg.

Grym helg

Barnvakt i torsdags, gick sämre än vanligt faktist. Antar att jag var för trött. Sabbade sista frågan på fysiken i fredags, försökte göra problemet som min lärare skulle ha gjort det = fail. Glömde att han inte lärt mig något på 1,5 år... Kvällen blev helt ok faktist. Erik fyllde ju år så, började hos Jossan med henne och Sanna och sedan drog vi ut och mötte upp Erik+crew. Wokhouse och sedan Pilot. Inte riktigt min grej men jag hade kul :D. Men inte hade jag väl tänkt gå till samma klubb som bajsie.

Sov hos Jossan, upp någorlunda i tid och drog hem för att duscha och fixa. Iväg till Snyggbert där vi styrde klassfest som blev grymt lyckad. Nästan hela klassen kom och vi hade sjukt kul. Drinking games och dans. Jobbiga Stunafolk kom senare=fail. Whatever; jag, Fildus och Simeon slaggade över, drog hem hyfsat tidigt och sedan har jag chillat och pluggat. Men som sagt, grym helg.


Erik, birthday boy, langar posen


RSS 2.0